TESKİ hortumu kesti, evi lağım bastı

Kızılpınar Mahallesi'de TESKİ'nin rögarda bıraktığı hortum nedeniyle yağmur yağışının ardından taşan lağım suyu dışarıya çıkamayınca, bir evin içine doldu. Evdeki eşyaları

Çerkezköy 25.02.2016 17:39:00 0
TESKİ hortumu kesti, evi lağım bastı

Çerkezköy Kızılpınar Mahallesi Eren Caddesi'nde yaşanan rögar tıkanıklığına 4 gün önce Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) ekipleri müdahale etti. Bu sırada ise iddiaya göre, vidanjörün hortumu rögara sıkıştı. Hortumu çıkaramayan ekipler ise tıkanıklığı giderdikten sonra hortumu keserek çalışmalarını sonlandırdı. Önceki gün akşam saatlerinde Çerkezköy'de etkili olan yağmur yağışının ardından bu rögar taştı. Ucunda hortum olduğu için rögardan su dışarıya çıkamadı ve geri tepen lağım suyu cadde üzerinde oturan Mehmet Ali Kılavuz'un tuvalet ve banyosundan evin içine doldu.

EŞYALAR KULANILMAZ HALDE

Yaşanan taşkın sırasında evde olmayan ve eve geldiklerinde gördükleri manzara karşısında ise Kılavuz ailesi büyük şaşkınlık yaşadı. 4 gün önce dış rögarın tıkanmasından dolayı TESKİ ekiplerin çalışma yaptığını belirten Kılavuz, "Çalışma esnasında TESKİ'nin hortumu içeride sıkıştı ve kesilerek kanal içinde bırakıldı. Yağmurda taşan lağım suyu ise evimize girdi. Eşyalarımızın büyük bir bölümü kullanılmaz hale geldi. Konuyu Çerkezköy Belediyesi ve TESKİ'ye bildirdim ve hasar tespiti ile gerekenin yapılmasını talep ettim. Şuan çok mağdur durumdayız."dedi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10