Ameliyat korkusunu akülü araba ile yenecekler

Özel İrmet Hastanesi, ameliyata girecek çocukların korkularını yenmelerine yardımcı olmak amacıyla akülü araba uygulaması başlattı.

Çerkezköy 26.02.2016 15:47:00 0
 Ameliyat korkusunu akülü araba ile yenecekler

Benzer uygulamayı sosyal medayadan gördüklerini ifade eden Özel İrmet Hastanesi Müdürü Alper Atasoy, “Sosyal medyada çıkan haberlerde Tokat Devlet Hastanesi Çocuk Servisi’nin bu uygulama ile çocukların ameliyathaneye götürülmesi sürecini keyifli bir hale getirdiklerini gördük. Aynı uygulamayı hastanemizde de gerçekleştirmeye karar verdik. Amacımız çocukların ameliyata sedye ile götürülmesi sürecinde yaşadıkları korku ve endişeleri en aza indirmektir. Akülü oyuncak araba uygulaması ile çocukların ameliyathaneye gitme sürecini eğlenceli hale getirdik. Uygulamadan çocuklar kadar aileleri de çok memnun” dedi.

ÖNCE SÜNNET SONRA AMELİYAT
Özel İrmet Hastanesi’nin akülü araba uygulamasını kullanan ilk çocuk hastası ise 3 yaşındaki Emircan Kavak oldu. Gülşah-Can Kavak çiftinin oğlu Emircan, sabah erken saatlerde Özel İrmet Hastanesi’nde sünnet oldu. Sünnet sonrası geniz eti ve bademcik ameliyatına giren Emircan, akülü arabaya binmekte ilk başlarda tereddütler yaşasa da sonrasında korkusunu üzerinden attı ve ameliyathaneye doğru yola koyuldu. Emirhan’ın akülü araba ile gittiği ameliyatı oldukça başarılı geçti.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10