2.Genel Kurulu gerçekleştirdiler

Süleymanpaşa Kent Konseyi, Trakya Kent Konseyleri Birliği ve Süleymanpaşa Kent Konseyi Ufuk Bekir Ersöz Başkanlığı'nda 2. Genel Kurulunu gerçekleştirdi.

Süleymanpaşa 28.02.2016 15:48:00 0
2.Genel Kurulu gerçekleştirdiler

Genel Kurula Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz ve kent konseyi üyeleri katıldı.Belediye Kültür Merkezi Yılmaz İçöz Sahnesi’nde gerçekleşen genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlarken açılış konuşmasını Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanı Ufuk Bekir Ersöz yaptı.

“ BAŞARILI BİR KENT KONSEYİ OLMAK İSTİYORUZ”

Ersöz konuşmasında; “Süleymanpaşa kent konseyi olarak 30 Haziran 2014 tarihinde kurulmuş çok genç bir kent konseyiyiz. Bugünkü genel kurulumuzda genel sekreterimiz ve meclislerimizin başkanları yaptıkları etkinlikleri ve 2016 yılı projelerini bizlerle paylaşacaklar. Daha sonra da ülkemizin tecrübeli ve başarılı kent konseylerinden Eskişehir ve Nilüfer’in kent konseyi başkanlarının da katılacağı bir panel olacak. Burada her iki kent konseyinin deneyimlerini ve projelerini bizlerle paylaşacaklar. Dikkat ederseniz ülkemizde başarılı belediye varsa başarılı kent konseyleri var yine başarılı kent konseyleri de başarılı belediyeleri oluşturmakta. Şehrimize yön veren başarılı bir kent konseyi olmak istiyoruz. Bizde kendi bölgemizde bunu başarmak için var gücümüzle çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

“BAZI ALIŞKANLIKLARI DEĞİŞTİRECEKTİR”

Ersöz’ün ardından Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat konuşma gerçekleştirdi. Eşkinat  “Genç bir kent konseyi, genç bir belediye, birlikte gelişip büyümeye çalışıyoruz. İki tane marka ama markanın yanında kimlik oluşturmuş şehrin kent konseyleri başkanlarını dinledim. Elbette güçlü belediye, güçlü kent konseyleri, sivilleşen yapılar ve her iki şehirde de dördüncü dönemleri belediyelerin. Demek ki vatandaşa demokrasiden yana, sivil toplumdan yana, özgürleşmeden, güzellikten, sanattan, bilimden yana davrandığınız zaman size destek vermeye devam ediyor. Zaten sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu bir yapı olan kent konseylerinin Türkiye’de bazı alışkanlıkları da değiştirmeye vesile olacağını düşünüyorum. Kent konseylerini oluşturan yapılar arasında meslek odaları var. Ben bir meslek odasından geliyorum. Kamu kurumu niteliğinde meslek odası. Plakası siyah ama adı sivil toplum. Böyle bir şey yok. Sivil toplum; devlet dışı halkın örgütlenmesi, halkın devlet unsuruna karşı bir denge oluşturmasıdır. Kent konseylerinin bu ülkenin sivilleşmesine önemli katkı vereceklerine inanıyorum. İlk mücadele de kent konseyleri hakkında mecliste değişiklik yapılacak bir yasa ile olacağına inanıyorum. Bunu anlatmaktan vazgeçmemeniz lazım. Siz iyi ve başarılı örnekler olarak kamuoyunun önünde daha fazla zaman işgal ederek neden kent konseylerinin daha önemli olduğunu, neden sivilleşmenin önemli olduğunu bu darbeleri yaşamış topluma anlatmak durumundasınız. Onun için işiniz çok zor. Ben iki büyük önemli kişilikli markayı buraya getirdiği için sevgili Kent Konseyi Başkanım Ufuk Bekir Ersöz’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Programda konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “ 691 gündür belediye başkanıyım. 15. günden itibaren öyle taleplerle karışlaştık ki sanki 4-5 dönemdir büyükşehir belediyesi olan bir yerin başkanıyım. Bu şunu gösteriyor. Tekirdağ halkımız hizmete aç.  Yapılanmamızı tamamlamadığımız hatta başlamadığımız bir zamanda büyük talepler geldi. Bu yapılanma içerisinde şehrimizin en büyük özelliği her sene göç alması. Şehrimizin nüfus artışı yüzde 3.44 Türkiye’nin ise yüzde 1.2 oranında. Nüfus artışı sıralamasında Türkiye’de ikinci sıradayız. Çerkezköy’e baktığınız zaman sadece yüzde 15’i Çerkezköy doğumlu. Geri kalan yüzde 85 Türkiye’nin dört bir yanında göç etmiş kişiler. Bu noktada en zor iş Tekirdağlı bilinci yaratmak. Tekirdağ da doğmasa da Tekirdağlı bilinci yaratmalıyız. Kent Konseyleri birliği sağlamak, şehirli bilincini yaratmak için oldukça önemli bir yerde.” İfadeleri ile sözlerini noktaladı.

YAPILAN VE YAPILACAK ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİLENDİRMEDE BULUNULDU

Açılış konuşmalarının ardından genel kurul divan üyelerinin seçimine geçilirken seçim sonrası Süleymanpaşa Kent Konseyi Genel Sekreteri Selda Kara meclislerin 2015 yılı çalışmaları ve 2016 yılı projeleri ile ilgili bir sunum gerçekleştirirdi. Süleymanpaşa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hilal Kızılözen ve Süleymanpaşa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Mutlu Çınar meclislerin yaptığı çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunduğu genel kurul yeni meclis oluşumu bilgilendirmesi ve onay alınması ile son buldu.

“KENT KONSEYLERİNİN DENEYİMLERİ” KONULU PANEL GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Süleymanpaşa Kent Konseyi 2. Genel Kurul toplantısın ardından “Kent Konseylerinin deneyimleri” konulu panele geçildi. Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy ve Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp’in konuşması olarak katıldığı panelde ikilinin, şehirlerinde yaptıkları çalışmaları ve kent konseylerinin başarılarını katılımcılarla paylaşmasıyla genel kurul sona erdi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10