Romanların barınma sorununu TOKİ çözecek

AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve Sosyal İşler Başkan Yardımcısı Ayşe Doğan, Çerkezköy Romanlar ve Müzisyenler Derneğini ziyaret etti. Doğan burada, davul ve zurnalar eşliğinde karşılandı.

Çerkezköy 28.02.2016 15:49:00 0
Romanların barınma sorununu TOKİ çözecek

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili ve Sosyal İşler Başkan Yardımcısı Ayşe Doğan önceki gün saat 15.00’te Fatih Mahallesinde Türbedere Mezarlığı yanındaki  Çerkezköy Romanlar ve Müzisyenler Derneğini ziyaret ederek roman vatandaşların sıkıntılarını dinledi.

YARDIM İSTEDİLER
En büyük sıkıntılarının barınma, eğitim ve iş olduğunu belirten Çerkezköy Romanlar ve Müzisyenler Derneği Başkanı Okan Sevgi, "Bugün bir çok vatandaşımız derme çatma yerlerde yaşıyor. Yaşadığımız yerler sağlıklı değil. Eğitim konusunda da çocuklarımızın okuması için ailelerin iş güç sahibi olması lazım ki çocuklarını okutabilsinler. Bizler bu konuda yardımcı olmanızı istiyoruz. Ayrıca bazı yerlerde de Roman diye bizleri dışlıyorlar. Bizlerinde insanca yaşama hakkı var. Bu nedenle iyi koşullarda yaşamak istiyoruz."dedi.
SORUNLARINIZI BİLİYORUZ
Roman vatandaşların sıkıntılarını bildiğini belirten AK Parti Tekirdağ Ayşe Doğan, "Barınma konusundaki sıkıntınız var. Roman kardeşlerimizin daha iyi şartlarda barınmaları için TOKİ ve belediyelerle çalışmalar var."dedi.

Ziyarette Ak Parti Tekirdağ Milletvekili ve Sosyal İşler Başkan Yardımcısı Ayşe Doğan, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Ercan Erdoğan, ilçe yönetimi ve kadın Kolları İlçe Başkanı Rüveyda Akbay yer alırken, roman vatandaşlar AK Partilileri davul zurna ile karşıladılar. Ziyarette açılış konuşmasını gerçekleştiren Çerkezköy Romanlar ve Müzisyenler Dernek Başkanı Okan Sevgi yaptığı konuşmada, “Önceki gün  İzmir Milletvekilimiz Özcan Purçu bizleri ziyaret ederek onurlandırdı. Bugün de ilçemizden meclise gönderdiğimiz Tekirdağ Milletvekilimiz Ayşe Doğan’ın ziyareti bizleri onurlandırdı. Roman vatandaşlarımız adına kendilerine hoş geldiniz diyorum. Bizler roman vatandaşları olarak bizlerin sizlerden beklentileri olan sıkıntılarımızın en önemlileri barınma yani ev, eğitim ve iştir. Bu gün bir çok vatandaşımız derme çatma yerlerde yaşıyor. Yaşadığımız yerler sağlıklı değil. Eğitim konusunda da çocuklarımızın okuması için ailelerin iş güç sahibi olması lazım ki çocuklarını okutabilsinler. Bizler bu konuda yardımcı olmanızı istiyoruz. Bazı yerlerde de roman diye bizleri dışlıyorlar. Bizlerinde insanca yaşama hakkı var. Bu nedenle iyi koşullarda yaşamak istiyoruz. Eğitim görmek ve iş sahibi olmak istiyoruz. İnsanlarımız iş güç sahibi olurlarsa çocuklarımızda rahatlıkla okurlar. Gelir olmayınca aileler çocuklarını okutamıyor. Bu nedenle çocuklarımızı okutmak gerekiyor. Torba yasada inşallah bizlerin sıkıntılarını çözümleyecek bir şeyler vardır” diye konuştu.

“SIKINTILARINIZI BİLİYORUZ”

Bugün ki ziyaretin siyasi bir ziyaret olmadığını kaydeden AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve AK Parti Sosyal İşler Başkan Yardımcısı Ayşe Doğan “Bugün sizlere Başbakanımızın talimatıyla geldik. Tekirdağ’da gerçekleşen roman çalıştayında roman dernek başkanları ile beraberdik. Sizlerin sıkıntılarınızın neler olduğunu öğrendim.Bu sıkıntılarınızın kısa zaman içerisinde çözümlenmesi için gereken çalışmanın öncelikle bitirilmesini ve çözüme kavuşması için gerekeni yapacağım.Ayrıca sizlerin sıkıntılarınızı Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından da 2009 yılında gündeme getirilmişti. 3 Mart tarihinde de dünya Romanlar gününde bu sıkıntılarınızı masaya yatırılacak ve kısa sürede çözümlenmesi için gereken yapılacaktır. Dünya romanlar gününde başbakanımız çok önemli açıklamalar yapacak” dedi.

“ÇOCUKLARI OKUTUN”

Doğan “ Bu ülkede ne laz, ne kürt, ne de roman gibi biz  ayrım yapmıyoruz. Bu ülkede yaşayan sizlerde bizlerin evlatları ve efendilerisiniz. Ümmetimizde böyle diyor. İş konusunda sıkıntılarınızı, eğitim konusunda ve barınma konusundaki sıkıntılarınızın çözümü için önlem aldık. Çocuklarınızı okumaya teşvik etmeniz lazım. İşverenlerle sizleri işe almaları konusunda görüşmeler yapılıyor. Birde sizlerde erken evlilikler var. Çocuklarınızı çocuk yaşta evlendirmeyin. Erken evlenenler çoluk çocuk sahibi olmuş şikayet konusu olduğunda eşi  yaşı küçük diye hapse giriyor, buda doğru değil. Barınma konusundaki sıkıntınız var. Roman kardeşlerimizin daha iyi şartlarda barınmaları için TOKİ ve belediyelerle çalışmalar var” diye konuştu.

İÇİNİZ RAHAT OLSUN

Ülke olarak en büyük sıkıntılarının nereden çıktığı belli olmayan düşmanların olduğunu kaydeden Doğan “ Mecliste pkk’yı savunan HDP var. Bir de Romanları adını kullanarak ortalığı karıştırmaya çalışan ve romanlarla uzaktan yakından ilgisi olmayan Saroz ve Ranfo adında vakıf kurulmuş, bunlar tamamen İngiliz kökenlidir. Aman bunlara dikkat edin. Biz bu ülkeyi sizinle birlikte inşa edeceğiz. Buradan tüm milletimize sesleniyorum. Cumhurbaşkanlığı sarayı herkese açık. Cumhurbaşkanımız her gün muhtarlar olmak üzere bir çok sivil toplum kuruluşunu saraya davet ederek ağırlıyor.2023 Türkiye’sini birlikte inşa edeceğiz . Çocuklarınız okusun,doktor,mühendis ve milletvekili olsun.Sizlerin sıkıntılarınızı ve beklentilerinizi Ankara’ya ileteceğim bu konuda içiniz rahat olsun”şeklinde konuştu.

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10