Akay: Cevap bekliyoruz

Kültür Parkı projesinin hayata geçirilmesi için gerekli tüm çalışmaların hazır olduğunu kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Projemiz hazır.

Çerkezköy 29.02.2016 18:17:00 0
Akay: Cevap bekliyoruz

Büyükşehir Belediyesi 2016 yatırım planına da alındı. Sadece Milli Savunma Bakanlığı’ndan gelecek cevabı bekliyoruz” dedi. Akay konuyla ilgili gerek iktidar partisi yönetiminden gerekse bölge milletvekillerinden de destek beklediklerini söyledi.
 

80 BİN METREKARELİK BİR YEŞİL ALANI ÇERKEZKÖY’E KAZANDIRACAĞIZ
Kültür Parkı projesinin, şehrin havasını değiştirecek çok önemli ve büyük bir proje olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Proje ile ilçenin merkezinde yaklaşık 80 bin metrekarelik bir yeşil alanı Çerkezköy’e kazandıracağız. Vatandaşlarımız, boş zamanlarında ailesi ile birlikte burada güzelce vakit geçirebilecek. En önemlisi de hızlı nüfus artışı nedeniyle her geçen gün betonlaşan şehrimiz, bu proje ile nefes alacak” dedi.
 

HER ŞEY HAZIR
Proje için gerekli tüm hazırlıkların yapıldığını kaydeden Vahap Akay, “Önümüzdeki tek engel, projenin gerçekleştirileceği alanda bulunan Askeri Lojmanlar meselesidir. 10 bin metrekarelik alanda bulunan Askeri Lojmanlar zaten miadını doldurmuş binalardır ve birkaç sene içinde tahsis süresi de sona erecektir. Biz Milli Savunma Bakanlığı ile yaptığımız görüşmelerde bu alanın bize devredilmesi halinde, kendilerine gösterecekleri bir alanda imkanlarımız dahilinde yeni lojmanlar yapmayı teklif ettik. Onlar bizden yaklaşık 12 milyon Lira maliyetli bir iş istediler. Biz de bu rakamların bizi aştığını ve 6 milyon Liralık bir maliyetin altına girebileceğimizi izah eden bir dosya gönderdik. Cevap bekliyoruz” diye konuştu.
 

CEVAP BEKLİYORUZ
Milli Savunma Bakanlığı’ndan gelecek cevabın olumlu olması halinde hemen çalışmalara başlayacaklarını kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu iş ne kadar çabuk halledilirse, Çerkezköy de Kültür Parkı projesine o kadar çabuk kavuşur. Bunun için gerek iktidar partisi ilçe yönetiminden gerekse bölge milletvekillerinden de destek bekliyoruz. Çerkezköy adına bu işe katkı sağlamalarını istiyoruz” açıklamalarında bulundu.
 

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ TAŞINACAK AMA…
Bölgedeki önemli projelerden birinin de Küçük Sanayi Sitesi’nin bulunduğu yerden şehir dışına taşınması olduğunu kaydeden Vahap Akay, “Küçük Sanayi Sitesi’ni ceza evinin aşağısındaki bir alana taşımayı planlıyorduk. 1/25000’lik planlarda bununla ilgili yer ayrılmıştı. Fakat Büyükşehir ile birlikte 1/25000’lik planlar iptal edildi. Yen planların hazırlanması da yaklaşık bir yılı bulur. Planların hazırlanması ve yeni Küçük Sanayi Sitesi alanının belirlenmesinin ardından çalışmalara başlayacağız” diye konuştu.


0282 726 91 91
0282 747 65 10