Akay: Belediye ile alakası yok

Kapaklı'daki siyasi partilerin ilçe başkanlarının Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nı eleştiren açıklamaları hakkında değerlendirmede bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,

Çerkezköy 1.03.2016 17:16:00 0
Akay: Belediye ile alakası yok

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na ilçede eğitime katkı sağlayacak yatırımlar yaptığı için teşekkür ederek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Yeni bir okul yaptırma kararının açıklanmasının ardından Kapaklı’da AK Parti, CHP ve MHP İlçe yönetimleri ortak basın açıklaması düzenledi. Onlar serzenişlerinde haklılar. Fakat Süleyman Kozuva’nın da açıklamaları da mantıklı. “Mesele aslında neden Kapaklı’ya yapılmadı Çerkezköy’e yapıldı meselesi değil. Kapaklı’da alan sıkıntısı var. Bazen iş yatırım alanı noktasına gelince biz de aynı sorunları yaşıyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu anlamda Çerkezköy’e pozitif ayrımcılık yaptığını düşünmüyorum” dedi.

ÇTSO’YU KUTLUYORUM
Çerkezköy’de Memur Sokak’ta eğitim alanı olduğunu söyleyen Başkan Akay, “Büyükşehir b u alana 600 bin Lira, Milli Eğitim Bakanlığı da 300 bin Lira bütçe ayırdı. Sonrasında alanla ilgili kamulaştırma da yapıldı. Fakat o alanda bin metrekarelik şahısa ait alan kaldı. Bu alanı kamulaştıramadığımız için elimiz kolumuz bağlandı. Konumuza dönecek olursak her iki taraf da haklı. Fakat iş yatırım alanı noktasına gelince istenmeyen durumlar çıkabiliyor. Bu kapsamda Çerkezköy TSO ve yönetimini eğitime katkılarından dolayı kutluyorum” diye konuştu.
AÇIKLAMANIN BELEDİYE İLE ALAKASI YOK
Konuşmasında AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan’ın bir süre önce Çerkezköy Romanlar Derneği ziyaretindeki açıklamalarını da değerlendiren Akay, “Vekilimiz Bağlık Mahallesi’ndeki vatandaşların konut sıkıntısını TOKİ’nin çözeceğini söylenmiş. Bu açıklamada bir sıkıntı yok. TOKİ bu meseleyi çözebilir. Yapılan açıklamanın belediye ile bir alakası yok. Hazine yer tahsisi yapar, TOKİ de gelip binalarını diker. Fakat bu bölge gerçekten kontrolsüz bir yer haline gelmiş. Orayı bir şekilde toparlamak gerek. Bizim de konuyla ilgili bazı çalışmalarımız var. İnşallah bu konu en kısa zamanda çözüme kavuşur” temennisinde bulundu.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10