Kollektör hattı inşaatının temeli atıldı

Çorlu Belediyesi tarafından başlatılan ve TESKİ tarafından yapımı gerçekleştirilecek olan Çorlu Nusratiye Mahallesi Kanalizasyon Kollektör Hattı İnşaatı temel atma töreni yoğun bir katımla gerç

Çorlu 2.03.2016 18:31:00 0
Kollektör hattı inşaatının temeli atıldı

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan Çorlu Nusratiye Mahallesi Kanalizasyon Kollektör Hattı İnşaatı temel atma törenine Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Demirci, Serhad Çatalkaya, Ahmet Sarıkurt, Kemaleddin Avcı, Özel Kalem Müdürü Hakan Öztürk, meclis üyeleri, birim müdürleri, belediye çalışanları, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“KÖTÜ KOKUDAN ARINDIRILACAK”

Çorlu Belediyesi tarafından başlatılan kolektör hattı çalışmalarında bugün gelinen noktada işlemlerin sonlandırıldığını belirten TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, katılımcılara proje hakkında teknik bilgiler aktardı. Başa konuşmasında, “Proje ile Nusratiye Mahallesi, Silahtarağa Mahallesi ve Hıdırağa Mahallesi kanalizasyonları toplanarak, Sağlık Mahallesi terfi merkezine bağlanacak ve bu kolektör hattı ile birlikte Çorlu Atıksu Arıtma Merkezine aktarılacak. Çorlu’ya yapılacak olan bu projenin maliyeti 3.5 milyon liranın üzerinde. Bu proje tamamlandığında Kumluca deresinden gelen kötü koku ortadan kalkacak. Bu proje sağlık ve çevre açısından çok önemli bir projedir.Kumyol Caddesi’nde başlatılacak altyapı çalışmaları içinde son aşamaya gelindi. Bu yıl Çorlumuzun ana merkezine gireceğiz. Kumyol Caddesi içme suyu ve birinci etap muhtelif mahalleler kanalizasyon ve yağmur suyu yapım işimiz önümüzdeki günlerde yönetim kuruluna gelecek ve bu ay içerisinde ihalesine çıkılarak, en kısa sürede temel atma töreni gerçekleştirilecek” diye konuştu.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR İMECE YAPTIK

Teski Genel Müdürü Dr. Şafak Başa’nın ardından kürsüye gelen Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, projeye sahip çıktıkları için mahalle sakini kadınlara teşekkür ederken, Belediye ve halk işbirliğinin sonucunda mahalle sakinleriyle 7’den 70’e birlik olup Türkiye’ye örnek olan bir imece gerçekleştirdiklerini ve mahallenin parke taşlarını birlikte döşediklerini belirterek, bugün o ellerin Çorlu’nun güzelleşmesine katkı sağladığını söyledi. Başkan Baysan sözlerini şöyle sürdürdü; “Geçtiğimiz dönem göreve geldiğimizde bu mahallenin yollarında yürümek neredeyse imkânsızdı. Belediyemiz ve halkımızın işbirliği ile bu yolların yapımı sırasında 7’den 70’e herkes çalıştı. Türkiye’de başka hiçbir yerde böyle bir şey yok! Bu güzel şehrin oluşumunda emeğiniz geçtiği ve alın terinizi akıttığınız için hepinize çok teşekkür ederim. Hepiniz elleri öpülesi insanlarsınız” diye konuştu.

ÜCRETSİZ ÇAMARŞIRHANE YAKINDA

Halkın taleplerini ve yazdığı afişleri gördüğünü belirten Başkan Baysan, “Demokrasi işte bu! Sizler isteyeceksiniz, bizlerde yapacağız. Çocuklarımızın oyun parkı ve futbol sahası taleplerini de yerine getireceğiz. Ancak sizlerden bir isteğim var. Yapılanlara sahip çıkın. Kadınlarımıza da bir sürprizimiz var. Kısa bir süre içinde Perşembe Pazarı’nın devamında ücretsiz olarak yararlanabileceğiniz bir çamaşırhane yapacağız. En kısa sürede hizmete girecek” dedi. Başkan Baysan Nusratiye Mahallesi Kanalizasyon Kollektör Hattı İnşaatının devamındaki diğer projelerle birleştiğinde 20 milyon liranın üzerinde bir yatırım gerçekleşeceğini, Kumyol Caddesi projesinin ise 300 milyon lira gibi dev bir bütçe ile gerçekleştirileceğini söyleyerek, kolektör hatlarının tamamlanmasının ardından atık tesislerinde temizlenen suların Yenice’de bulunan deşarj sistemleri sayesinde çevreyi kirletmeden denize ulaştırılacağını ifade ederek, “Bizim Adımız Çorlu, Soyadımız Türkiye” diyerek sözlerini sonlandırdı.

ÇORLU’YA DÖRT ZARF İLE GELDİK

Başkan Baysan’ın ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, geçtiğimiz günlerde Çorlu Belediye Başkanı, Çerkezköy Belediye Başkanı, Malkara Belediye Başkanı ve Hayrabolu Belediye Başkanı’nın kol kola girerek arabasının önünü kestiğini ifade ederek, “Gelin arabasının önünü keser gibi bizden zarf istediler. Çorlu Belediyesi’ne öncelik verilmesi gerektiğini ifade ettim ve zarflardan birini bugün burada açıyoruz. Hizmetlerin şehirlerine bir an önce yapılmasını isteyen belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimiz, durmaksızın bizi uyarıyor ve taleplerini sürdürüyorlar. Geride kalan hizmet süremizin sonunda tüm halkımız hizmetlerimizden memnun kalacak. Çorlu hizmetin en iyisine layık ve bu projenin ardından Kumyol Caddesi altyapı projemiz, Kuzey Yolu projemiz ve Hıdırağa Mahallesi’nde Otogar projemiz hayata geçecek. Çorlu’ya bir spor okulu kazandıracağız ve hizmetlerimiz kesintisiz sürecek. Projede emeği geçen herkese ve bizleri bugün yalnız bırakmayan siz değerli vatandaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

“ÇORLU EN İYİSİNE LAYIK”

Başkan Albayrak’ın ardından kürsüye gelen Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ise Çorlu halkının hizmetin en iyisine layık olduğunu belirterek, “Çorlu Trakya’nın en büyük yerleşim merkezi ve her yıl 10 bin kişi artan bir nüfusa sahibiz. Bugün hem belediye hem de hükümet tarafından kentimize yapılan yatırımlar bizleri memnun ediyor. Çorlu halkı adına herkese teşekkür ederim” sözlerine yer verdi.

Konuşmaların ardından temel atma törenine geçilirken, dualar eşliğinde kesilen kurbanın ardından temel atma töreni sona erdi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10