Altın fiyatları yükselişini sürdürüyor

Yaklaşık dört aydan bu yana yükselişe geçen altın fiyatlarının altın bozduran vatandaşlara yaradığını belirten kuyumcular kendi satışlarının durduğunu söyledi. Kuyumcular altın fiyatlarÄ?

Çerkezköy 2.03.2016 18:36:00 0
Altın fiyatları yükselişini sürdürüyor

Altıntaş Kuyumculuk Mağaza Müdürü Muzaffer Seyhan altının yükselişini sürdürdüğünü belirterek, "Tüketicinin genellikle  her zaman korunaklı, güvenli liman olarak gördüğü altının son yıllarda tasarruf aracı olarak görülmesi, vatandaşlarca da arz ve talebin giderek artması  nedeniyle  altın fiyatlarının yükselişinin devam ediyor.   Elinde altın olan yatırımcılarda bu yükseliş karşısında altınlarını bozdurarak ihtiyaçlarını daha iyi karşılama yönünde olduklarını görüyoruz.  Altındaki yükseliş  . bir ara az miktarda düşüş olduysa da sonra yine yükselmeye başladı. Altın fiyatlarındaki bu yükselişle birlikte kuyumcuların halktan altın alma işlemi ciddi miktarda kayda değer şekilde yükseliş gösterdi. Yükselişin devam etmesiyle birlikte bizim satışlarımız ise büyük oranda düştü” dedi.

“ALTIN BOZDURANLAR ARTTI”

Turkuaz Kuyumculuk Mağaza Satış Sorumlusu  Türker Bulut’da  altın fiyatlarındaki artışı fırsat bilen  elinde altını olan vatandaşlar yastık altındaki altını bozdurmak için   kuyumculara akın  ettiğini belirterek  "Fiyatların yükselmesi satışlarımızı da büyük oranda etkiledi.  Altın fiyatlarının yükselmesiyle altın alanların sayısı çok azaldı. Ancak ihtiyacı olan yada eş dost yakınlarının düğünleri olanlar boş gitmemek için altın alıyor onlarda ya küçük altın yada gram altın alabiliyor” diye konuştu.

“BİZLERDE BİLMİYORUZ”

Burak Kuyumculuk-2 Mazağa Müdürü Nurettin Yılmaz ise,  “Altında yaşanan  yükseliş bence son aylarda ülkemizde yaşanan olumsuz olaylardan kaynaklanmış olabileceği görüşündeyim. Vatandaşlarımız  altının yükselmesini kesinlikle   panik konusu yapmasın. Böyle giderse bir süre daha da yükseleceğini tahmin etmiyoruz.  

Tüketici her zaman altını güvenli bir tasarruf aracı olarak görüyor. Bu nedenle  altının tasarruf aracı olarak görülmesi ve  yükselişini sürdürmesi durumunda her zaman eldeki altının bozdurulması durumu çokça yaşanıyor. Yükselişle birlikte bizlerin satışları oldukça düştü,Altın bozduranların sayısı arttı” diye konuştu. Kuyumcular da ise Çeyrek altının satışı 188-190 TL, tam altın 760 TL, Gram altın ise 112 TL’den işlem görüyor.

Haber/Selçuk DURMAZ 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10