Çanakkale bu ülkenin çimentosu

Bu yıl Tekirdağ Valiliği önünden 6.'sı düzenlenecek olan 57. Alay Yürüyüşü için hazırlıklar sürerken, 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Yılmaz, Tertip Komitesi BaşkanÄ?

Çerkezköy 2.03.2016 18:41:00 0
Çanakkale bu ülkenin çimentosu

Bu sene 57. Alay Yürüyüşü’nün 6. Yılı, Çanakkale Kara Muharebelerinin bitişinin 100. Yılı olduğunu belirten 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Yılmaz, yürüyüş hazırlıklarının devam ettiğini ve ilk programın 8 Mart Salı günü Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda yapılacağını ve ardından 12 Mart’ta Beylikdüzü Belediyesi’nde bir şölen yapılacağını belirterek, “13 Mart’ta Tekirdağ Valiliği önünden yürüyüşümüzün startı verilecek. Keşan’da 27.Alay bizi karşılayacak. Bu yıl ki yürüyüşümüzde iki atlı süvari de bize eşlik edecek. Süvarilerden birisi 27.alayı, diğeri ise 57.alayı temsil edecek. Bu yıl İstanbul’u da organizasyona dahil ederek İstanbul-Seddülbahir hattını oluşturmuş olacağız.Malkara, Keşan, Gelibolu istikametinde devam edecek yürüyüşümüz 18 Mart’ta Tören Alanı’nda sona erecek” diye konuştu.

1500 KİŞİLİK AİLE OLDUK
57. Alay Yürüşü’nün son yıllarda büyük bir ilgi gördüğünü ve 1500 kişilik bir aile ve ordu olduklarını belirten 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Yılmaz, bu yılki yürüyüşte 26., 27. ve 57. Alaylar olarak yürüyüşü ortak organize edeceklerini ve Yürüyüş Komitesi olarak dernekleşme yolunca adımlar attıklarını ve kurumsal bir kimlik haline dönmek istediklerini ifade etti. 

HALİS BEY’İN TORUNU DA ZİYARETE KATILDI
Ziyarete katılan 27. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Serdar Atakzor’un Çanakkale Muharebeleri sırasında 27. Alay Komutanı Binbaşı Halis Bey’in torunu olduğunu belirten 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Yılmaz, 27. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Serdar Atakzor’un Çanakkale Muharebeleri ve Balkan Harbi’nin ruhunu ve dedesinin ismini yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak için elinden gelen çaba ve gayreti gösterdiğini ifade etti.Çanakkale Muharebeleri sırasında 27. Alayın tarihi ve kritik önemde bir mücadele sergilediğini ve Anzakların çıkarma yaptığı sırada 4 bin kişilik bir kuvvet ile 12 bin kişilik düşman askerine mukavemette bulunduğunu ve 57. Alay’ın bölgeye yetişene kadar bölgeyi savunduğunu belirterek, 27. Alay’ın Çanakkale Muharebelerinde düşmana ağır kayıplar verdirdiğini anlattı.

ÇANAKKALE İLE İLGİLİ GERÇEKLER ANLATILMALI
Çanakkale Ruhu’nun çok iyi anlatılması gerektiğinin altını çizen ve bu konu üzerinde duran 27. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Serdar Atakzor, “Çanakkale ile ilgili hurafeler, abartılar değil gerçekler anlatılmalı, herkes konuyu kendine göre çekmemeli. Gerçekler anlatılır ve öğretilir ise milli şuur korunur ve Çanakkale Ruhu’ndan uzaklaşılmaz” dedi.
BU RUH BU MİLLETTE VAR
27. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Serdar Atakzor’un anlattıklarını ilgi ile dinleyen ve Serdar Atakzor’a dedesinin ismini ve anılarını yaşattığı için teşekkür eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “

2015 yılında Çerkezköy’den 3-4 bin civarında vatandaşı Çanakkale Muharebelerinin yapıldığı ve her karış toprağı şehit kanları ile sulanmış tarihi yarımadaya götürdük. Vatandaşlarımızın o bölgeyi görme, yaşananları duyma imkanı sağladık. Ben bu milletteki Çanakkale Ruhu’nun azaldığına katılmıyorum. Bu ruh bu millette var ama bunu doğru anlatmak, doğru tarif etmek lazım. Bize düşen görev Çanakkale’yi daha iyi anlamak ve anlatmaktır. Çanakkale ruhu bu milletin içinde var oldukça bu millete hiç birşey olmaz” dedi.

ÇANAKKALE BU ÜLKENİN ÇİMENTOSU
Çanakkale’nin bu ülkenin çimentosu olduğunu ve dünyanın ezberini bozduğunu ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediyesi olarak Çanakkale Ruhu’nu yaşatmak, gelecek kuşakların Çanakkale ile ilgili gerçekleri doğru bir şekilde öğrenebilmeleri için ne gerekiyorsa yapacaklarını kaydetti.

ŞEHİTLİK ÖNÜNDEN BAŞLAYACAK
Ziyarete katılan Mehmet Zafer Avcılar ise geçen yılki yürüyüşün ardından Çerkezköy Belediyesi’nin Çanakkale Şehitleri Anıtı yaptığını belirterek, “Genç Başkanımızı ve arkadaşlarını ilçemize böylesine güzel ve anlamlı bir eser kazandırdıkları için kutluyorum” dedikten sonra Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, bu seneki yürüyüşün Çerkezköy ayağının startının Çanakkale şehitleri Anıtı’nın önünden verilmesini teklif etti. Bu teklif 57. Alay Tertip Komitesi tarafından olumlu karşılanarak, Belediye Başkanımız Vahap Akay’a, Çanakkale Şehitleri Anıtı için teşekkür edildi. Ziyaretin sonunda günün anısına 57. Alay Tertip Komitesi Başkanı Hikmet Yılmaz tarafından Belediye Başkanı Vahap Akay’a plaket ve Çanakkale Muharebelerini konu alan t-shirt hediye edildi. Belediye Başkanı Vahap Akay da ziyaretçilerini hediyeler vererek uğurladı.

Çerkezköy Haber

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10