Satrancın minik ustalarından Akay'a ziyaret

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Antalya'da düzenlenen 2016 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası'nda 7 yaş kategorisinde Türkiye ikincisi olan Çerkezköy Belediyesi Kızlar Sat

Çerkezköy 3.03.2016 15:26:00 0
Satrancın minik ustalarından Akay

Çerkezköy Belediyesi Satranç Takımı Antrenörü Remzi Yakut ile birlikte Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret eden Çerkezköy Belediyesi Kızlar Satranç Takımı oyuncuları Ece Naz Sönmez ve Ada Çetin, ikincilik kupasını Belediye Başkanı Vahap Akay’a göstererek, hatıra fotoğrafı çektirdiler. Minik satranç ustalarını ve antrenörlerini kutlayan Belediye Başkanı Vahap Akay, Ece Naz Sönmez’in Haziran ayında Yunanistan’da yapılacak olan Avrupa Satranç Şampiyonası’na davet edildiğini öğrenince, antrenörünün ve velisinin de Çerkezköy Belediyesi tarafından Yunanistan’daki şampiyonaya gönderileceğini ve masraflarının karşılanacağını belirterek, “Başarı ve emek Ece Naz’ın olduğu kadar ailesinin ve antrenörünün de. Sizleri de Yunanistan’a göndereceğiz. Eğer Ece Naz kızımız Avrupa Şampiyonası’nda derece ile dönerse Meclisimize ödül verilmesi için teklifte bulunuruz ve milli tekvandocumuz Kübra Kepenek gibi ödüllendiririz” diye konuştu.

“ŞAMPİYONADAN UMUTLUYUZ”

Çerkezköy Belediyesi Kızlar Satranç Takımı Antrenörü Remzi Yakut, Antalya’da düzenlenen şampiyonaya 2 bin 400’ün üzerinde sporcunun katıldığını ve Ece Naz’ın 7 yaş kategorisinde 9 müsabakaya çıktığını ve sadece birini kaybettiğini belirterek, “Ece Naz kızımız aslında şampiyonayı birinci de bitirebilirdi fakat şanssızlıktan dolayı bu gerçekleşmedi. Ece Naz’ın yenildiği rakibi ilk 30’a bile giremedi. Ben Ece Naz’ın Haziran ayında Yunanistan’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’ndan derece ile döneceğinden umutluyum. Kendisinde bu potansiyel var” açıklamasını yaptı.

“MİLLİ TAKIM İSTİYORUZ”
Türkiye Şampiyonası’nda derece yapan Ece Naz Sönmez ve Ada Çetin’in artık milli takım havuzunun oyuncaları olduğunu belirten Çerkezköy Belediyesi Kızlar Satranç Takımı Antrenörü Remzi Yakut, hedeflerinin Çerkezköy’den çok daha fazla sporcuyu milli takıma taşımak olduğunu belirterek, satranç sporuna verdiği desteklerden dolayı Belediye Başkanımız Vahap Akay’a teşekkür etti. Amatör spor ve sporculara Çerkezköy Belediyesi olarak desteklerinin süreceğini kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay, Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek Ece Naz Sönmez’e başarılar diledikten sonra Ece Naz Sönmez ve Ada Çetin’e ödül verdi.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10