Oto galeriler şehir dışına taşınacak

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çorlu Belediyesi'nce uygulamaya konulan oto galerilerin şehir dışına çıkarılması projesini Çerkezköy'de de uygulamak istediklerini kaydetti. Akay, konuyla

Çerkezköy 3.03.2016 15:43:00 0
Oto galeriler şehir dışına taşınacak

Çerkezköy’de özellikle Atatürk Caddesi, Öztrak Caddesi ve Barbaros Caddesi gibi ana arterlerin satılık ve kiralık araçlarla dolu olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu tablodan vatandaşlarımız kadar esnafımız da rahatsız durumdadır. Bu konuyla ilgili Çorlu Belediyesi güzel bir uygulamayı hayata geçirdi. Şehir dışında özel bir alan tahsis ederek ilçedeki kiralık-satılık araçları şehir merkezi dışına taşıdı. Zaten yasa da bunu emrediyor” açıklamalarında bulundu.
YER SIKINTISI YAŞIYORUZ
Çerkezköy Belediyesi olarak aynı uygulamayı hayata geçirmek istediklerini belirten Başkan Akay, “Fakat yer sıkıntısı yaşıyoruz. Çerkezköy’ün alanı. Kızılpınar - Çorlu yolu üzerinde bir alan belirledik. Bu alanın büyük kısmında da plan sıkıntısı mevcuttur. Otobüs Terminali ile Kızılpınar Mahallesi arasında kalan alanda plan sorunları var. Dolayısıyla bu gibi konularda alan belirlemekte ve programlar yapmakta sıkıntılar yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
SATILIK-KİRALIK ARAÇLARI BİR ALANDA TOPLAYACAĞIZ
Çerkezköy’de artık şehrin nefes alması için çalışmalar yapılması gerektiğine dikkat çeken Akay, “Araçların şehir merkezi dışına çıkarılması da bu çalışmalardan biri olacaktır. Satılık-kiralık araçları bir alanda toplayacağız. Bu araçları şehir dışında oluşturulacak bir siteye taşımamız ihtiyaç haline gelmiştir. Yasa da bu konuda bizden yana çünkü yasaya göre galeriler şehir merkezi içinde bulunamaz. Fakat bu işi yapan esnafa şehir merkezi dışına çıkmasını söyleyebilmemiz için önce gerekli alanı hazır hale getirmeliyiz. İnşallah bu sorunu da en kısa zamanda çözeceğiz” dedi.
Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10