Beş dakika bile sürmedi

Çerkezköy Belediye Meclisi Mart Ayı olağan toplantısını dün saat 14.00'da Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında gerçekleştirdi. İki gündem maddesinin görüşüldüğü toplan

Çerkezköy 3.03.2016 17:31:00 0
Beş dakika bile sürmedi

Meclis Toplantı Salonu’ndaki toplantıya Ensar Sivri, İmdat Özgör, Nurettin Yekeler, Hasan Dükanlı ve Necmettin Çınar katılmadı. Toplantının ilk gündem maddesinde ilçe sınırlarında bulunan muhtelif parsellerdeki belediye hisselerinin, hisse maliklerine satılması konusu görüşüldü. Çerkezköy Belediyesi sınırları içerisinde yer alan 4 adet parseldeki Belediye hissesinin satışı görüşülerek, İmar ve bayındırlık Komisyonu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.
EK SÜRE İSTEDİLER
Toplantı daha sonra Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı’nın ‘Süre Uzatımı’ konulu yazısının görüşülmesi ile devam etti. Gündem maddesi ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu okundu. 2013 yılı Mayıs ayında Çerkezköy Belediye Meclisi tarafından THK’ya 921 ada 2 parselde uygulama yapılarak yer tahsis edildiğini belirten Başkan Vahap Akay, “Bu tahsis edilen yerde iki yıl içinde inşaata başlamaları ve 5 yıl içinde inşaatı bitirmeleri gerekiyordu. Fakat yapamadılar. Kurum inşaatı bitirmek için ek süre istedi” dedi.
BİR SONRAKİ TOPLANTI 1 NİSAN’DA
Türk Hava Kurumu'nun 5 yıllık ek süre isteğine olumsuz bakan Çerkezköy Belediye Meclisi üyeleri, Türk Hava Kurumu'na tahsis edilen söz konusu parselde inşaat ruhsatı alması ve inşaata başlaması için 1 yıl ek süre verilmesine ilişkin komisyon raporunu oy birliği ile karara bağladı. Başkan Vahap Akay, bir sonraki toplantının 1 Nisan Cuma günü saat 14.00’da yapılacağını belirterek toplantıyı bitirdi.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10