Okul eleştirilerine Akın'dan sert cevap

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı İsmail Akın, son günlerde ÇTSO'ya yönelik yapılan açıklamaların doğrudan yakından alakası olmayan talihsiz bir açıklama olduğunu

Çerkezköy 3.03.2016 17:32:00 0
Okul eleştirilerine Akın

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı İsmail Akın, siyasi partilerin ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın “ ÇTSO Kapaklı’ya okul yapma sözü vermişti. Yerine getirmedi” açıklamasına dün odada yaptığı basın toplantısında açıklık getirdi. Akın “ Bilginiz olduğu üzere bir hafta içinde, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasının kurumsal kimliğiyle birlikte Sayın Başkanımız Süleyman Kozuva’yı hedef alan bazı açıklamalar ve beyanatlar söz konusudur. Bu açıklamalar, içerik ve nitelik açısından son derece manidar olup özünde Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın amacı ve çalışmalarıyla doğrudan alakası olmayan ve odamızı görev ve sorumluluk bakımından ilgilendirmeyen; gerek Başkanımıza ve gerek odamıza herhangi bir sorumluluk yüklemeyen bir konu ile ilgili talihsiz açıklamalardır.Buna rağmen, gerek mahiyeti, gerek kuruluş prosedürü ve gerekse konuyla ilgili sorumluluk mevkiinde kimlerin ve hangi kurumların olması gerektiği herkes tarafından açık ve net bir şekilde bilinen okul konusunu, polemik mevzu yapılarak özünde bu konuyla ilgili hiçbir sorumluluğu bulunmayan; ama kişiliği, saygınlığı, çalışkanlığı ile bölgemize yaptığı kişisel hizmetler herkes tarafından bilinen, bölgemizin çok değerli bir müteşebbisi Sayın Süleyman Kozuva Başkanımıza, sebebini hâlâ anlayamadığımız bir şekildeki lüzumsuz eleştiriler şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarımız olarak bizleri son derece üzmüştür.”diye konuştu.

“ÇTSO’YA YAPILMIŞTIR”

Akın “ Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı sıfatıyla ifade edeyim ki, halis niyetlerle çıktığımız bu yolda, okul konusunda yapılan eleştiriler, sebebi ve içeriği ne olursa olsun Sayın Başkanımız Süleyman Kozuva’yı değil esasında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasının yüce meclisini eleştiri mahiyetindedir. Çünkü bu karar Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası meclisinin aldığı bir karardır. Bu Oda’nın yönetiminde ve meclisinde Saray’dan da Kapaklı’dan da Çerkezköy’den de çok kıymetli üyelerimiz ve yöneticilerimiz vardır. Üstelik meclisin bu kararı, okul yaptırma kararı değil, yaptırılması ilçe Milli Eğitimi ve Kaymakamlığı ve hepsinden önemlisi Sayın Tekirdağ Valiliğimizin ve onların önderliğinde Milli Eğitim Bakanlığımızın uhdesinde bir okul yapımına, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasından istenen yardımın verilmesi ile ilgili bir karardır. Bu eleştiriler meclisimizin kararına bir eleştiri olduğu gibi yer tahsis edilmiş bir kampüsün bölgemize kazandırılması konusunda büyük emeği geçen ve bize önderlik yapan Sayın Tekirdağ Valimizi de rencide edici mahiyette olup bir hayrın heba edilmesinden başka bir işe yaramaz.”diye konuştu.

“NE OKUL NE DE OKUL YAPTIRMA YAŞATMA DERNEĞİDİR”

“Ülkesine iş gücü sağlayan ve artı değer katan iş dünyasının hiçbir kıymetli temsilcisinin pozitif negatif tanımlamalarıyla öğrenci yerine konulmasına lüzum da yoktur gerek de yoktur” diyerek konuşmasını sürdüren Akın “  Kaldı ki asıl öğrenilmesi gereken husus Ticaret ve Sanayi Odası’nın karar alan mekanizması Yüce Meclisin rolünün ne olduğudur. Hayırlı bir işe niyetlenmiş bir kurumun değerli başkanının, kimseyi kırıp dökmeden yaptığı açıklamalara rağmen siyasetçisiyle, Belediyesiyle, Kaymakamıyla üzerine gitmenin, ülkesine milletine ve bölgesine hizmet etmekten başka bir amacı olmayan bir iş adamını, kendi bireysel beklentilerine ve çıkarlarına veya sorumluluklarından kurtulmaya malzeme yapmaya kalkmak üzüntü vericidir. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ne herhangi bir Milli Eğitim Şube Müdürlüğüdür ne bir okul yaptırma ve yaşatma derneğidir. Ne de Çerkezköy ve Saray veya Kapaklı’nın imarından alt yapısından sorumlu bir belediyeciliktir. Çerkezköy TSO’nun kuruluşu ve çalışma sahası bellidir. Bu kuruluş Sayın Süleyman Kozuva yönetiminde değerli yönetim kurulu ve meclis üyelerimizin çalışmalarıyla beş yıldızlı oda akreditasyonu kazanmış, ilçesine ve bölgesine katma değer sunmuş bir kurumdur” dedi.

“KİMSEYE YARARI OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın Türkiye Odalar Borsalar Birliğinin övgüsüne mazhar olmuş bir kuruluş olduğunu kaydeden Akın “ Etiyopya’dan Almanya’ya, Afrika’dan Balkanlara kadar iş dünyasını bölgemize çağırmış, bölgemizin iş adamlarına yeni ufuklar açmış, üyelerine en kapsamlı hizmeti vermiş ve bu anlamda en üst makam olan TOBB’un övgüsüne mazhar olmuş bir kuruluştur. Bu kuruluş, kendi sorumluluk bölgesinde bulunan hiçbir üyesine ve kuruluşa herhangi bir ayırım yapmadığı gibi Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasının  aldığı her karar “sen ben yok biz varız” düsturuyla yüce meclisimizin almış olduğu kararlardan oluşmaktadır.Söz konusu Sosyal Bilimler Lisesi de Çerkezköy TSO tarafından yaptırılması kararlaştırılmış bir okul değildir. İlçeye böyle bir okul yapılması konusu da bugünün kararı değil çok önceden beri düşünülen bir ihtiyaç olup üzerinde çalışılan bir konudur. Bu konuda da Sayın ilçe Çerkezköy Kaymakamımızın ve hepimizin amiri olan Sayın Tekirdağ Valimizin önderliği herkes tarafından bilinmektedir. Dolayısıyla bölgede bir ilk olacak bu okulun, hazır yeri ve tahsisatı ayrılmış ve belirlenmiş, yapımına devlet tarafından karar verilmiş iken ve Çerkezköy TSO’dan da bu hizmete katkı beklenmiş iken konunun “Çerkezköy’e yatırım yapıldı, Kapaklı’ya niye yapılmadı? Niye Saray olmadı gibi” amacının dışında polemiklere ve varsa kişisel beklentilere ve sorumluluklardan kurtulmaya malzeme ederek böyle güzel bir hayrı heba etmenin hiç kimseye bir yararı olmadığını düşünüyoruz” dedi.

Çerkezköy Haber

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10