Aksaka: Sefer Hoca ile çalışmak isterdim

Tekirdağ Süper Amatör Lig ekiplerinden 1911 Çerkezköyspor Teknik Direktörü Vasıf Aksaka, Pazar günü oynanan Şarköyspor maçı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Aksaka açıklamalarında takımın

Çerkezköy 4.03.2016 16:05:00 0
Aksaka: Sefer Hoca ile çalışmak isterdim

Konuşmasına takımdaki gelişmelerden bahsederek başlayan Vasıf Aksaka, “Takımımızda bloklar arasındaki mesafeyi istenen seviyeye getirdik. Bu sayede futbolcular arasındaki iletişim de daha kaliteli hale geldi. Bu sistemle herkes birbirinin kademesine girebilecek pozisyonda bulunuyor. Bloklar arasındaki dengeyi koruduk” dedi. Top kendilerindeyken ne yapması gerektiğini çok iyi bilen oyunculara sahip olduklarının altını çizen Aksaka, “Futbolcularımın algılaması çok yüksek. Önemli olan topu kaybettiğimiz bölgede 7-8 saniye içinde topu geri kazanmaktır. Bazen ikili bazen üçlü kıskaçlarla kaptırdığımız topları 7-8 saniye içinde kazanmayı başaran bir takım haline geldik” dedi.
TAKIMIN GENELİ SKORA KATKI SAĞLAYACAK
Aksaka, “Benim futbol anlayışımda çok adamla hücum yapma prensibi vardır. Bu takımda golleri belli başlı adamlar atmayacak. Takımın geneli skora katkı sağlar hale gelecek. Özellikle kenar ve merkezdeki oyuncuların bu konuda daha inisiyatif almaları gerekiyor. Bu konu üzerinde de çalışacağız. Eski alışkanlıklarımızı bir tarafa bıraktık. Artık sahada eli belinde, mücadele etmeyen, arkadaşına küsen gibi çocuksu hareketler içinde oyuncular göremezsiniz. Herkes birbiriyle yarış halinde. Saha içinde olumsuz diyaloglar da ortadan kalktı” ifadelerini kullandı.
BAŞKANA SÖZ VERMİŞTİM
İngilizlerin “Maç esnasında hakem haklıdır, maç bitince herkes haklıdır” sözüne vurgu yapan Aksaka, rakip oyuncularla hakemlerle tartışma olayını da asgariye indirdiklerini belirterek, “Saha içinde işimizi yaptıktan sonra ne hakemle ne rakiple işimizin olmaz. Hem rakibe hem de maçı yöneten hakeme saygı göstereceğiz” dedi. Kulüp Başkanı Murat Narçın’a maçları gururla ve zevk alarak izleyeceğine dair söz verdiğini anımsatan Aksaka, “Bu sözümüzü tuttuğmuza inanıyorum. Alınan skorları kayda değer olarak görmüyorum. Önemli olan takımdaşlık olgusunu takıma yansıtmaktır” dedi.
SEFER HOCAYLA ÇALIŞMAK İSTERDİM
Takımın eski Teknikdirektörü Sefer Ekzioğlu’nu çok sevdiğini ifade eden Vasıf Aksaka, “Kendisine kapım her zaman açıktır. 1911 Çerkezköyspor’un başarısı için kendisiyle çalışmak isterdim. Fakat kısmet olmadı. Kendisine hayatında başarılar diliyorum” dedi. Şarköyspor karşılaşması esnasında yaşanan gergin anlara da değinen Vasıf Aksaka, “Ben asla tehdide pabuç bırakacak bir insan değilim. Futbolun içinde olan teknik adamın yürekli olması gerekir” diye konuştu.


0282 726 91 91
0282 747 65 10