Aziz Sancar adı Kapaklı'da ölümsüzleşecek

Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında gerçekleştirilen Kapaklı Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda, Nobel ödüllü Türk Bilimadamı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın ismi

Kapaklı 4.03.2016 17:18:00 0
Aziz Sancar adı Kapaklı

Meclis Toplantı Salonu’ndaki toplantıya Fatih Önkol ve İrfan Demir katılmadı. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce belediyenin 2015 yılı faaliyetlerini anlatan slayt izlendi. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. İlçenin muhtelif noktalarında bulunan belediye hisselerinin maliklerine satılmasına ilişkin maddeler oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda daha sonra İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün plan tadilatı konulu yazıları görüşüldü. Bu gündem maddeleri de oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.   

SPOR İŞLERİNE ŞAHİN VEKALET EDECEK

Toplantıda daha sonra Belediyede dolu kadro değişikliğine dair gündem maddesi görüşüldü. Daha önce İl Özel İdaresi ve TESKİ’de çalışan Hüseyin Şahin’in Kapaklı Belediyesi Spor İşleri Müdür Vekilliğine atanması oy birliği ile kabul edildi. Toplantı isimsiz sokaklara isim ya da numara verilmesi konulu gündem maddesinin görüşülmesi ile devam etti.

AZİZ SANCAR’IN ADINI BİR CADDEYE VERELİM

Konuyla ilgili söz alan AK Partili Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çetin, “Artık sokaklara isim yerine numara verme sistemine geçmeliyiz. Bununla birlikte kişiliği ve duruşu ile ülkemiz gençlerine örnek olan Nobel ödüllü bilimadamımız Prof. Dr. Aziz Sancar’ın adının da ilçemizde bir caddeye verilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi. Çetin’in düşüncelerine harf harfine katıldığını kaydeden Başkan İrfan Mandalı da, “Bu gündem maddesini İmar Komisyonu’na havale edelim. Oradaki arkadaşlarımız da Aziz Sancar’ın ismini hangi caddeye vereceğimize dair bir çalışma yapsınlar” dedi. Gündem maddesi oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. 

Haber / Ahmet KARDEŞ  


0282 726 91 91
0282 747 65 10