Siyaset üstü buluşma

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe beraberinde İlçe Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleriyle birlikte dün saat 14.00'da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı makamında ziyare

Çerkezköy 4.03.2016 17:54:00 0
Siyaset üstü buluşma

Adalet ve Kalkınma Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri Seyithan Caferoğlu, Ayhan Çitil, Ahmet Çetin, Çerkezköy AK Parti Kadın Kolları Başkanı Rüveyda Akbay ve İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan bir heyet Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı ziyaret ederek, Çerkezköy'e yapılması gereken merkezi idare yatırımları ile ilgili görüş alışverişinde bulundular.Şubat ayında Çerkezköy AKP İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden Belediye Başkanı Vahap Akay'ın Çerkezköy'ün sorunları ile ilgili gündeme getirdiği konular ile ilgili yaptıkları temaslar ve görüşmeler ile hakkında bilgiler veren AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Çerkezköy'e yapılacak hizmet noktasında ellerinden gelen çaba ve gayreti göstereceklerini ifade ederek, "Çerkezköy için iş birliğine hazırız" mesajı verdi.

GÜMRÜK SORUNUNA DEĞİNDİ

Çerkezköy’deki gümrük alanında ki sıkıntı ile konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe “

 Çerkezköy Gümrük Müdürlüğü, Bölge Müdürlüğü ve Mal Müdürlüğü Çerkezköy’de hali hazırda 1142 ada 1 parselde yaklaşık 21 bin 460 metrekare alanda hazineye ait gümrük alanı bulunduğunu bizlere ilettiler. Bu sahanın 552 ada 1 parselinde ve yolun bölünmesi ile birlikte iki parsel alan görünüyor. 52 dönümlük alanda Gümrük Müdürlüğü Çerkezköy Belediyesi bize proje getirse bina yapılması konusunda sıkıntı yaratmayacaklarını söylediler.  Bunun için Belediye meclisinde gündeme alınarak Gümrük Bakanlığına belediyenin hazırladığı havan proje ile başvurularak bir protokol altına alınmasında sıkıntı yaratmayacağını söylediler” diye konuştu.

“SORUN ÇIKARMAYACAKTIR”

Gümrük alanı ile otogarın arasındaki tır parkında 11 dönümlük alan olduğunu kaydeden Öğe “ 11 dönümlük alanda 5 dönümlük alan vatandaşa ait olduğu için sıkıntılı durum var. Hükümet konağını bu alana yapabiliriz. Merkezi bir yer ve yer olarak da müsaittir. Orada fonksiyon değişikliği yapılarak 5 dönümlük alanda sorun çözülerek 11 dönümlük alan buraya katılabilir. Hükümet konağı için zaten yapılacak 21 bin 460 dönümlük alan yetiyor. Gümrük müdürlüğü ise bu konuda hiçbir sorun çıkarmayacaktır” dedi.

“İŞİ BİTİREBİLİRİZ”

Bu konunun meclis ve vatandaş açından sıkıntı olmayacağını kaydeden Akay “ Bu işin mantıklı olduğunu söyleyebilirim. Gümrük Müdürlüğü ve Taşıyıcılar Kooperatifi ile konu hakkında görüştüm. Bu konuda adım atmanın zamanı şimdidir. Kurumlarda bu alanı vermeye niyetli. 21 dönümlük alana hükümet konağı yapılabilir. Şu anlık yer Çerkezköy’e yakışmıyor. Bu manzarayı buradan kaldırmamız gerekiyor. Bu alanda trafik ve emniyet problemi de yaşanıyor. 5 yıl sonra bu alan çıkmaz içine girecektir. Görüntüyü ortadan kaldırdıktan sonra bu alanın şehre yakışacağını düşünüyoruz. Somutlaştırarak ilerletmemiz gerekiyor. Bu konuyu meclisimiz ile de paylaşalım. Bugün bunun tam vaktidir ve hızlandırmamız gerekiyor. 2017’ye kadar yatırım programına alınması gereken Hükümet Konağının yerini Kaymakamlığa erkenden sunup işi bitirebiliriz” dedi.

“HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

Bu prosedürün hızlandırılması gerektiğini kaydeden Öğe “  Tahsisi bir an önce yaparsak sorunu da bitirmiş olacağız. Havan projesini Gümrük Müdürlüğüne verin. Biz bu konuda her zaman yanınızdayız. Bu yer Çerkezköy’ün yararınadır. 52 dönümlük alana tır parkının taşınması ile o alan rahatlayacaktır” diye konuştu.

“HERKESİN GÖREVİDİR”

Bağlık Mahallesinde yaşayan roman vatandaşlarının sorunlarının da bulunduğunu kaydeden Öğe “ Teşkilat olarak üye güncelleme çalışmaları yapıyoruz. Son olarak da Bağlık Mahallesine gittik ve vatandaşlarımızın imar ile alakalı sorunları bulunuyor. O alan Çerkezköy’ün görüntüsüne yakışmıyor. Bu konuyu Mal Müdürlüğü ile görüştük. Görüşmede iç göçü düzenlemesi tasarısının olduğunu öğrendik. İç göçü düzenleme ile alakalı belediyemiz hazineden bu vatandaşlarımızın sorunlu imarlarını düzenlemek, iç göçü önlemek amacıyla bir başvuruda bulunması durumunda hazinede uygun alanı bedelsiz olarak devrediyor. Bizlerde vatandaşların daha nezih bir alanda yaşam alanına kavuşması için 12 ada 42 parselde Düzmeşe mevkiinde 95 dönümlük yer tespit ettik. Alanın mesafesi ve kullanım alanı uygun görülürse düzenlenmesi gerekiyor. Bu alanın vatandaşlara tahsis edilmesinde üzerimize düşeni yaparız. Oradaki görüntüyü güzelleştirelim. Bu görev sadece Belediyenin değil herkesin görevidir” açıklamasında bulundu.

“ROMAN VATANDAŞLAR İÇİN ÇALIŞMA YAPIYORUZ”

Bu sorunun Gazi Mustafa Kemal Paşa, Fatih ve Bağlık Mahallelerini uçtan uça ilgilendirdiğini kaydeden Başkan Akay “ Bu konu gerçekten çok hassastır. Roman vatandaşlarımızın yaşadığı yer geçmişten bugüne Çerkezköy’ün kontrolsüz mahallesi konumuna geldi. Açıklamayı bile dikkatli şekilde yapıyorum. Çünkü vatandaşlarımız bir beklenti içersinde oluyorlar. Ümit veriyoruz, yapacağız diyoruz ama sonuç yıllardan beri aynı. Belediye olarak bu konuda çalışmamız var. 90 dönümlük alanı Mal Müdürü ile paylaştık ve yazılarımızı da hazırladık. Pazartesi göndereceğiz. 10 gündür zabıta ekiplerimiz ile mahalleyi tarıyoruz ve numara numara herkesi araştırıyoruz. 15 gün sonra bu mahalleden bir veri alacağız. Veri üzerinden harekete geçerek bu alan üzerinden çalışma yapacağız. O mahalleyi ortadan kaldırmak, sıkıntısını düzgün alana taşımak ve görüntüyü Çerkezköy’den kaldırmak istiyoruz. Ayrıca mahalle dışında yaşayan vatandaşları da sıkıntılı manzaradan kurtarmak istiyoruz. Bu yer üzerinde görüşmeler yapıyoruz. Bizim bu alanı sosyal konut alan projesi içersinde çalışma niyetimiz oldu. Konuşup umutlandırmak istemiyoruz. Çalışmalarımız var ve bununla ilgili adım atacağız. Adımı atmadan da konuşmayı doğru bulmuyorum” dedi.

“DSİ KAMULAŞTIRMAYA YARDIMCI OLACAK”

Dere Islah çalışması ile ilgili de yazdıkları yazılara cevap geldiğini kaydeden Öğe “ Dere ıslahına başlanılabilmesi için proje alanının Tekirdağ  Büyükşehir Belediyence ihtilafsız DSİ’ye teslim edilmesi gerekmektedir. Ambardere regülatörü çıkış debisi tespit edilerek mevcut ıslah projesi revize edilecek ve kamulaştırma maliyetinden tasarruf sağlanacaktır. Çorlu suyu deresi taşkın kontrol tesisi yapım işi bölge müdürlüğünce 2016 programına teklif edilmiş olup Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yer teslimi sağlanmasını müteakip ihalesi yapılarak işe başlanacaktır. Büyükşehir Belediyesine de bu konuda üzerine düşen görev var.  50 milyon TL’lik  kamulaştırma bedeli var. Bu devletin çıkardığı Büyükşehir Belediyesinin yapması gereken iştir. DSİ ‘de bu alanın kamulaştırmasını düşürerek 15 milyon TL kamulaştırma bedeli alacak. DSİ proje çıktıktan sonra kamulaştırmaya yardımcı olacaktır” diye konuştu.

“GÖLET ÇALIŞMAMIZ OLACAK”

Dere ıslah projesinde 50 milyonluk kamulaştırma alanının olduğunu kaydeden Akay “ DSİ Büyükşehir Belediyesi 50 milyon kamulaştırmayı yatırsın bizde işe başlayalım diyor. Bu noktada Büyükşehir kamulaştırma maliyetinde topu taca çıkıyor. Arada kalan da biz oluyoruz. 8 Mart 2015 tarihinde Devlet Su İşleri ile görüştük. Ambardere’nin dışında kolektör ve gölet yapma hedefimiz var. Dışarıdan gelen suyu orada gölette biriktirirsek yoğun yağışlarda su birikecek ve az su gelecek. Az gelen su da dere yatağına gelecek ve kamulaştırma maliyeti de düşecek. Bununla birlikte Çorlu deresinin yapımı da hızlanacak. Oradaki gölet çıkış noktamız olacak. DSİ bu noktada o göleti yaptığı zaman Çorlu deresini konuşmaya başlayacağız. Birinci adımda gölet noktasında hız almaya çalışacağız” dedi.

“DERE ISLAHINDAN VAZGEÇTİM”

Çalışmalarla ilgili cevabının kendilerine Mayıs veya Haziran ayında ulaşacağını kaydeden Öğe “  Resmi işlemler bittikten sonra projeye başlayabiliriz sözünü aldık. Bu konunun takipçisi olacağız. O göletin yapılması noktasında da yardımcı olacağız. Önce bir cevap alırsak sizlerle paylaşırız. Göleti yapacağız ama bu gölet sayesinde Büyükşehir’in teslim etmesi gereken tasarruf olacak. Kamulaştırma yapılmaması DSİ’nin sucu değildir” diye konuştu. Akay’da “ Dere ıslahından vazgeçtim. Gölet projesine bir an önce başlayalım. Su baskınından bununla birlikte kurtulacağız. Yoğun yağışlarda derenin eni 50 metre oluyor. O bölgede ki suyu göletle birlikte kesiyor olmamız gerekiyor” dedi.

“4 MİLYON 700 BİN TL PARA HARCANMIŞ”

Pınarça Deresi taşkın koruma işi ihalesi 13.12.2012 tarihinde yapıldığını kaydeden Öğe “ Yer teslimi 18 Ocak 2013 tarihinde yapılmıştır. İş kapsamında 1750 metre beton ağırlık duvar kılavuz kanallı kesit ve 1200 metre toprak kanal kesitli ıslah, bir adet taşıt köprüsü, bir adet yaya köprüsü yapılmıştır. Islah kesinin Çerkezköy İlçe Merkezi içinde bulunan kesimde palyelere çim taşı ve çim şevlere çim imalatı ve sulama sistemi yapılarak şehir içinde derenin estetik görünüm kazanması sağlanmıştır. Hükümet caddesi üzerinde bulunan yetersiz kesitli köprünün projesi tamamlanmış olup çalışmayan süre ardınadn köprü yıkılarak yeni köprü imalatlarına başlanacaktır. DSİ tarafından bu imalatlara toplamda bugüne kadar 4 milyon 700 bin TL para harcama yapılmış olup derenin taşkın debisini geçirmesi sağlanmıştır” dedi.

“KÖPRÜDE ÇALIŞMALAR YAPILACAK”

Hükümet Caddesi üzerindeki köprüde Nisan ayı içersinde çalışmaların başlayacağını kaydeden Akay “Nisan-Haziran ayında köprü yenilenecek. Hükümet Caddesinden alt yol kavşağına kadar köprü inşaatı yapacak. Bizde yol kapalıyken alt yol kavşağı ile hükümet caddesi arasındaki yerde eskiyen asbest borularını değiştireceğiz. Kaldırım çalışmaları ile birlikte yolu da genişletip yeni kaldırım yapacağız” açıklamasında bulundu.

“BU KARAR SAYIŞTAY’INDIR”

Devlet Demiryolları sorununa da değinen Öğe, Devlet Demir Yollarından kendilerine gelen yazıyı Başkan Akay ile paylaştı. Tren seferlerinin durdurulması ile ilgili de konuşan Öğe “  Türkiye genelinde yolcu trenlerinin doluluk oranlarının az olması nedeniyle zarar etmesinden dolayı Sayıştay denetiminde bu trenlerin seferlerine son verilmesi yönündeki raporları doğrultusunda genel müdürlükçe yapılan değerlendirmeler sonucunda 15 Şubat tarihinden itibaren doluluk oranları az olan trenler seferden kaldırılmıştır. Seferden kaldırılan trenler arasında Çerkezköy-Uzunköprü-Kapıkule treni de vardır. Bilindiği üzere Halkalı’ya konteyner yük trenleri çalışmaya devam ediyor. Ancak Çerkezköy-Halkalı arası elektrifikasyon ve sinyalizasyon çalışmaları devam etmektedir. Bunun yanında hemzemin geçitlerin eksik kısımlarının tamamlanması içinde çalışmalar sürüyor. Bu çalışmaların tamamlanamamasından dolayı manevra yapılamadığından parça yük ve yolcu trenlerinin Halkalı’ya girişi yapılamıyor. Bu çalışmaların da büyük kısmının Haziran ayı içersinde tamamlanması hedefleniyor.  Diğer yandan ara duraklarda yolcu iniş binişleri için 9 adet peron yapımı işinde Edirne Çerkezköy arasında kalan kısımlar halen inşa halinde olup, Çerkezköy Halkalı arasında kalan peronların yapımına geçilecektir. İhale edilen iş kapsamındaki tüm peron işlerinin yapımının Mayıs ayında tamamlanmasından sonra sefere konacak trenlerin daha fazla durakta durması halinde yolcu sayısının da artacağını düşünülüyor. Bu durum trenlerin işlerinin durmasına göre Mayıs veya Haziran ayında yeniden sefere konması planlanıyor. Yolcu trenlerinin durdurulmasının sebebi Sayıştay’ın kararıdır” dedi.

“BU YILDAN ÇOK UMUTLUYUZ”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin Çerkezköy’e bu yıl yapacağı projeleri de AK Partililer ile paylaşan Akay “ Büyükşehir Belediyesi Namık Kemal Bulvarının ışıklandırılma projesi, kaldırım, bisiklet yolu, kavşak düzenlemesi, orta refüjü ihaleye çıkartacak. Bu çalışma Pınarça yoluna kadar devam edecek. Bunlar bu yıl içersinde yapılacak. Bu sene programı içersinde Kızılpınar Mahallesinin yolları ve alt yapısı, Cengiz Topel caddesinin asfaltlanması da bulunuyor. Ayrıca Cengiz Topel Caddesinde yapılacak havuz yerini teslim ettik. Şuan da Ekap’a girecektir. Yer teslimi de tamamdır. Kültür merkezinin projesini Büyükşehir Belediyesine teslim ettik. Bu yıl ben temel adımları bekliyorum. Ayrıca bu yıl içersinde Kızılpınar’da bir okulumuzun da temelini atacağız. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’Nden bu yıl Çerkezköy Belediyesi olarak çok umutluyuz” diye konuştu.

“KADİR ALBAYRAK’I ZİYARET EDECEĞİM”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin Çerkezköy için hazırladığı bütçe planını incelediğini kaydeden Öğe “ Bizim eleştirdiklerimiz yapılırsa bu zamana kadar ki açık da kapanmış olur. İnşallah olur ve bizlerde bekliyoruz. Kadir Albayrak Çerkezköy’ün eniştesidir. Kendisini ilerleyen günlerde ziyaret edeceğim. Çerkezköy ile alakalı sadece yüz ölçümü olarak değerlendirmesin. Nüfusun çok önemli olduğunu, en çok göç alan ilçesi olduğunu bilmesi gerekiyor” dedi.

“KAPAKLI-SARAY YOLUNA BAŞLANACAK”

Saray Kapaklı yolu hakkında da konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe “ Bu yol Saray ve Kapaklı kadar bizi de ilgilendiriyor. Bu yolun ihalesi tekrardan yapıldı. Yeni çalışma ise mevsimlerin düzelmesi ile birlikte yapılmaya başlanacaktır” açıklamasında bulundu.

“KESİNTİLER AZA İNDİRİLECEK”

Çerkezköy’ün 2015 yılında yoğun bir elektrik kesintisi yaşadığını kaydeden Öğe, TREDAŞ’ın bu yıl Çerkezköy ile çalışmalarının yer aldığı yazıyı ise Başkan Akay ile paylaştı. Öğe “ Tredaş ekipleri Yıldırım Beyazıt Mahallesi Barbaros Caddesi kavşağındaki trafonun ve GOP Mahallesi Fatih Caddesindeki trafoların yenilenmesi işleri 2016 yılı yatırım programına aldılar. Hükümet caddesinin yer altına alınması işi 2017 yatırım programına teklif edileceği bize ulaştı. Çerkezköy Başmühendisliği bölgesinde elektrik kesintilerinin giderilmesi için 2015 yılının mayıs ayı ile kasım ayı arasında yaklaşık 28 kilometre OG hat ve 8 kilometre AG hattın bakımı yapıldığı, bakım yapılan bölgelerdeki kesintiler de önemli ölçüde azaldığı ifade edilmiş. 2016 yılı içersinde gerekli bakım çalışmaları hızla devam ettiği, mart ayı ile kasım ayı arasında bakım planlanması yapılacak. Bu bakımların yapılmasından sonra kesintilerin de azalması hedefleniyor” dedi.

“SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN YAZI GELDİ”

Gençlik Merkezine gönderdikleri yazının cevabının da geldiğini kaydeden Öğe “ Çerkezköy Gençlik Merkezi İnşaat Spor Genel Müdürlüğü tarafından ihale edilmiş ve ihaleyi alan firmanın iş bırakması sebebiyle fesih edilmiştir. Söz konusu inşaatın Spor Genel Müdürlüğü tarafından ikmal inşaatı ihalesine çıkması bekleniyor. Çerkezköy Gençlik Merkezi ikmal inşaatı ile birlikte söz konusu müsait alan bir adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılması içinde Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Spor Genel Müdürlüğüne teklifte bulunulmuştur” dedi.

“NİSAN YADA MAYIS’TA AÇILACAK”

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe son olarak ise Çerkezköy Devlet Hastanesinin son durumu hakkında konuştu. 6 Mart 2014 tarihinde temeli atılan ve proje tutarı 47 milyon 150 bin TL olan 200 yataklı Çerkezköy Devlet Hastanesinin inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve geçici kabul işlemlerinin başlatıldığını kaydeden Öğe “ Geçici kabul işlemleri için komisyon üyeleri belirlenerek onay imza aşamasındadır. Hastanenin Nisan veya Mayıs ayı içersinde açılışı planlanıyor. Hastane zaten müteahhit firmanın verdiği tarihte hizmete açılacaktır ” diye konuştu.

“ÇERKEZKÖY’E MARKEZ AİLE SAĞLIĞI NOKTASI OLUŞTURULACAK”

İl Sağlık Müdürlüğünün projesini de açıklayan Öğe “ Bağlık Mahallemizde bulunan 3 katlı aile sağlığı ve bir katı arşiv olarak kullanılan binanın iyileştirilmesi yapılarak sabah 08.00 ile akşam 22.00’ye kadar içinde acil hizmet, enjeksiyon, pansuman gibi basit tıbbi uygulamaların yapılacağı ve yine bünyesinde diş hekimi, psikolog, diyetisyen ve 112’nin de olduğu Merkez Aile Sağlığı noktası oluşturulacak. Bu hizmet 50 bin nüfusa sahip bir hizmet binası olmak üzere Çerkezköy’de iki hizmet noktası hedefleniyor. Bunlardan ikincisi ise Fevzipaşa Mahallesinde planlanmaktadır” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 

 

 

 

 


 


0282 726 91 91
0282 747 65 10