Süleymanpaşalı kadınlar şiddete dur dediler

Dünya Emekçi Kadınlar Gününü bir günle sınırlamayıp farkındalık yaratmak için bir aya yayan Süleymanpaşa Belediyesi Kadın Platformu, kadına karşı şiddete dur demek için Tekira AVM önünde

Süleymanpaşa 6.03.2016 15:51:00 0
Süleymanpaşalı kadınlar şiddete dur dediler

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın eşi Belgin Eşkinat’ın da destek amacıyla yöresel kıyafetlerle katıldığı yürüyüşe; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, Kadına Karşı Şiddeti Durduracağız Platformu, Süleymanpaşa Kent Konseyi Kadın Meclisi, Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Kadın Kolları, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Tekirdağ Şubesi, Türk Anneler Derneği Tekirdağ Şubesi, Muhtaç Çocukları Koruma ve Topluma Kazandırma Derneği Tekirdağ Şubesi, Türk Kadınlar Birliği Tekirdağ Şubesi ve Eğitim Sen Tekirdağ Şubesi katılarak katkı verdi.

“KADINLAR TARAFINDAN GÖRÜLÜYOR”

Cengiz Topel Meydanı’nda sona eren yürüyüşün ardından meydanda bir program düzenlenirken Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral bir konuşma yaparak şunları söyledi “Süleymanpaşa Belediyesi Kadın Platformu olarak bu ayı kadın farkındalık ayı ilan etmiştik. Bugünde ay boyunca yapacağımız etkinliklerin ilkiyle başladık. Neyi fark ettireceğiz bu ay boyunca? Öncelikle kadın olarak varlığımızın önemini, bize dayatılanlara tepkimizi, yaşatılanları herkese fark ettireceğiz.

Ben çokça paylaştığım bir araştırma sonucunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Birleşmiş Milletlerin bir araştırmasına göre dünyada işlerin yüzde 66’sı kadınlar tarafından görülüyor. Buna karşılık gelirlerin %10’u kadınların. Mal varlığının ise sadece yüzde 1’i kadınlara ait. Başka bir değişle işlerin %34’ünü gören erkekler, gelirin %90’ına mal varlığının da yüzde 99’una sahipler. Bu çok büyük haksızlıktır. Ama keşke bu kadarla kalsa. Biz kadınlar ne yazık ki şiddetin de ilk hedefindeyiz. Tacize uğrayan, tecavüze uğrayan, hatta yaşam hakkı ellerinden alınan kadınlarımız var. Onlar içimizi acıtarak aramızdan geçtiler, gidiyorlar” dedi.

“CUMHURİYETE KARŞI SORUMLULUĞUMUZ VE BORCUMUZ VAR”

Güral “ Bizim de aramızda şiddeti öven söylemleri ile şiddeti adeta meşrulaştıran insanlar var. Bize nasıl giyineceğimizi söylüyorlar, gece kaçta sokağa nasıl çıkacağımızı dikte ediyorlar. Kaç çocuk doğuracağımızı hatta onları nasıl doğurmamız gerektiğini dayatıyorlar. İşte bizim bir kadın olarak bütün bunların farkında olup mücadele etmemiz gerekiyor. Kadın olarak kendimize, kız çocuklarımıza, cumhuriyete karşı sorumluluğumuz ve borcumuz var” dedi.

KADINA ŞİDDETE KARŞI DANS EDEREK TEPKİ GÖSTERİLDİ

Güral’ın konuşmasının ardından Süleymanpaşa Belediye Gençlik ve Spor Kulübü büyükler halk oyunları ekibi halk oyunları gösterisi gerçekleştirirken, kadına karşı şiddete dur demek için hep birlikte  “One Billion Rising” (Bir milyar kadın yükseliyor) dansı yapıldı. Öte yandan Cengiz Topel Meydanı’nda Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği de stant açarken El Emeği Göz Nuru Hanımeli Pazarı da alanda vatandaşlara hizmet verdi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10