Akay, Şehitlik çalışmalarını inceledi

İstasyon Mezarlığı'nda yapımı devam eden Şehitlik çalışmalarını yerinde inceleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, platformun 18 Mart Şehitleri Anma programına yetiştirilmesi talimatÄ

Çerkezköy 6.03.2016 16:03:00 0
Akay, Şehitlik çalışmalarını inceledi

Başkan Akay 11 Mart Cuma günü bir ziyaret daha yapıp çalışmaları tekrar inceleyeceğini kaydetti.
ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ ALDI
Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş ile birlikte Çerkezköy Şehitliği’ni ziyaret eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, çalışmaları yerinde inceleyerek Park ve Bahçeler Müdürü Halil Mert Tayşin’den çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Akay’ın ziyareti sırasında Merkez Komutanı Binbaşı Fuat Sönmez, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ile gaziler de şehitliği ziyaret etti.

ŞEHİTLİĞİ REVİZE ETMEMİZ GEREKİYORDU
Eski şehitlik alanının dar olması nedeniyle burada tören yapılamadığını kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Dar alan izdiham oluyordu. İnsanlar alanın dar olması nedeniyle buradaki anma etkinliklerine katılamıyordu. Bu nedenle şehitlik alanını revize etmeye karar verdik. Geniş bir platform oluşturduk. Platform üzerinde Çerkezköy’ün şehitlerinin bilgilerini içeren kitabeler olacak. Platformun altını morg, abdesthane ve tuvalet olarak değerlendirildi. 18 Mart günü kısmetse anma programını bu alanda yapacağız" dedi.

ÇİMLER YENİLERİ İLE DEĞİŞTİRİLDİ
Platformun bayraklarla donatılacağını kaydeden Başkan Vahap Akay, “Çerkezköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından da Şehitlik anıtı etrafında peyzaj çalışmaları devam ediyor. Yapılan Peyzaj çalışmaları kapsamında eski çimler kuruduğu için değiştirildi. Şehitlik içine çok sayıda ağaç dikildi. Aydınlatma çalışmalarıyla birlikte de Şehitlik anıtı çevresi yeni bir görünüme kavuşacak. İlçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10