Mart ayı sınav ayı

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Çerkezköy'de de Mart ayı sınavlarla geçecek. Üniversite adayları 13 Mart Pazar günü hayatlarının sınavına girecek. Açık Lise ve Açık Ortaokul sınavlar

Çerkezköy 7.03.2016 18:18:00 0
Mart ayı sınav ayı

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Çerkezköy’de eğitim öğretim gören toplam bin 795 12’nci sınıf öğrencisi YGS için başvuruda bulundu. Üniversite adayları Pazar günü hayatlarının sınavına girip hayallerini gerçekleştirmeye çalışacak. Sınava girecek olan adaylar, sınav yerlerinin uzaklığından şikayet ederken, konuyla ilgili açıklama yapan Çerkezköy Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, “Çerkezköy’de ÖSYM Merkezi bulunmadığı için buraya sınav verilmiyor. Biz konuyla ilgili talebimizi ilgili yerlere ilettik. ÖSYM’nin hiçbir sınavı Çerkezköy’de yapılmıyor. Eğer Çerkezköy’de ÖSYM Merkezi kurulur ve ilçemize de sınav verilmeye başlanırsa, Saray ve Kapaklı’da yaşayanlar da Çerkezköy’de sınava girebilir. İnsanlar bir sınav için Tekirdağ’a kadar gitmek zorunda kalmaz” dedi.
2 BİN 783 KİŞİ AÇIK LİSE SINAVLARINA GİRECEK
Çerkezköy Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri 19-20 Mart tarihlerinde de Açık Ortaokul ve Açık Lise sınavlarının yapılacağını kaydetti. 20 Mart tarihinde 2 oturumda yapılacak olan Açık Ortaokul sınavının birinci oturumuna 323, ikinci oturumuna ise 326 kişi girecek. Sınavlar Nurullah Narin Ortaokulu ve Çerkezköy K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda gerçekleştirilecek. 19-20 Mart tarihlerinde ise Açık Lise sınavları yapılacak. Bu sınavlar ise ÇTSO Anadolu Lisesi, Fevzi Paşa İlkokulu, 75. Yıl Ortaokulu, Tepe Ortaokulu, HFZ Anadolu Lisesi, Nurullah Narin Ortaokulu, İmam Hatip Ortaokulu ve Çerkezköy K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda yapılacak. Sınava toplam 2 bin 783 kişi girecek.
437 ADAY DİREKSİYON SINAVINA GİRDİ
20 Mart tarihinde Çerkezköy’de görev yapan öğretmenlerin Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı sınavlarına gireceğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, “Geçtiğimiz hafta sonu ilçemizde 437 aday Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu kapsamında direksiyon sınavına girdi. Direksiyon sınavından geçen adaylar ehliyet almaya hak kazandı” açıklamalarında bulundu.


0282 726 91 91
0282 747 65 10