Vergi rekortmenleri ödüllendirildi

Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanlığı, 2014 yılı rakamlarına göre en fazla vergi ödeyen mükellefler için ödül töreni düzenledi.

Tekirdağ 8.03.2016 17:33:00 0
Vergi rekortmenleri ödüllendirildi

27. vergi haftası etkinlikleri içinde yer alan 2015 yılı beyanlarına göre Tekirdağ'da en yüksek vergi ödeyen kurumlar vergisi mükellefleriyle 2015 yılı beyanlarına göre Tekirdağ'da en yüksek gelir vergisi ödeyen mükelleflere, teşekkür belgeleri törenle takdim edildi. Programda açılış konuşmasını  Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay gerçekleştirdi. Günay” 2015 yılı da yüksek düzeyde Gelir ve Kurumlar Vergisi ödeyerek ülkemiz ekonomisine katma değer yaratan mükellefler için düzenlenen ödül törenine hoş geldiniz. Sizleri şahsım ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası adına saygıyla selamlıyorum. Bu güzel günde Tekirdağ’mıza ve ülkemize değer katan iş dünyası temsilcilerine teşekkür etmek ve örnek başarılarını, alacakları ödül ile tescil etmek için buradayız. Ekonominin büyümesinde sorumluluk üstlenen, milletimizin hayat standardının yükselmesine ciddi katkılarda bulunan herkese şahsım ve ülkemiz adına birkez daha teşekkür etmek istiyorum.'' dedi.

“TEBRİK EDİYORUM”
Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen etkinlikte açıklamalarda bulunan Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, bir devletin varlığını sürdürebilmesi için, devlet vasfını yerine getirebilmesi için en önemli temel taşlardan birisinin vergi toplamak olduğunu söyledi. Vergi toplamanın devlet olmanın temel özelliklerinden biri olduğunu söyleyen Vali Salihoğlu, "Devlet olmanın en temel özelliklerinden birisi vergi toplamaktır. Türkiye'de iş adamlarının ülkenin en önemli bel kemiği olan unsurlarındandır. Onların verdiği vergilerle yatırımlar gerçekleşiyor. Vergi veren herkes bu ülkenin baş tacıdır. O nedenle bu milli göreve devletin temel görevine katkıda bulunan değerli iş adamlarımızı kutluyorum" dedi.
GİB MOBİL UYGULAMASINDAN BAHSETTİ
Kamu harcamalarının en önemli finansman kaynağının ödenen vergiler olduğunu hatırlatan Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdullah Coşkuner de, "Gelişen bilgi teknolojilerini kullanarak vergi mükelleflerinin yükümlülük ve ödevlerini vergi dairesine gitmeden hızlı, kolay ve düşük maliyetlerle yerine getirmelerini sağlamak Gelir İdaresi Başkanlığı'nın temel amaçlarından biridir. İnternet vergi dairesi aracılığıyla sunulan beyanname verme, borç sorgulama, kredi kartı ile borç ödeme gibi birçok hizmetin yanı sıra, mobil cihazlardan da erişilebilmesini temin etmek üzere 'GİB Mobil' uygulaması bu amaçlar kapsamında hizmete sunulan önemli projelerdir. Mükellefler 'GİB Mobil' uygulaması ile mobil cihazlardan borç bilgilerini sorgulayabilmekte, güncel vergi mevzuatına ve vergi ile ilgili yararlı bilgilere hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde ulaşabilmektedir" ifadelerini kullandı.
ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Açılış konuşmalarının ardından kurumlar bazında en çok vergi ödeyen iş adamlarına teşekkür belgesi takdim edildi. Yıllık Kurumlar vergisi rekortmenleri arasında ikinci sırada bulunan Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş adına Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erdoğan’a, üçüncü olan YKK Metal ve Plastik ürünleri A.Ş’ye, dördüncü Trakya Elektrik Perakende Satış şirketi adına Finans Müdürü Konuralp Aracı’ya, altıncı olan Muratlı Karton Kağıt San. Tic. AŞ’ye, yedinci olan Günoz Tekstil ve Kimya Ltd. ŞTİ’ye, sekizinci Canlar Makine Tic. San. Ltd. Şti’ye, dokuzuncu Trelleborg Çerkezköy Otomotiv San. Tic. Aş’ye ve onuncu olan Vira Ticaret ve Kimya Sanayi A.Ş yetkilerine, Gelir vergisi rekortmenlerinde ikinci olan Mustafa Toptal’a, üçüncü Celal Öğcü’ye, dördüncü Namık Kemal Yücel’e, beşinci Hakan Çakıroğlu’na, altıncı Ahmet Acartürk’e, yedinci Yunus Hamarat’a, sekizinci İlhan İlker’e, dokuzuncu Recep Can’a ve onuncu Ali Çakıcı’ya ödüllerini  Vali Enver Salihoğlu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay,Vergi Dairesi Başkanı Abdullah Coşkuner, Defterdar Mehmet Malanlı, SMMMO Harun Bolat, TSO başaknı Cengiz Günay, süleymanpaşa kaymakamı Ahmet Atılkan, Tekirdağ Tic. Bor. Başk. Osman Sarı tarafından verildi.

Çerkezköy Haber

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10