Özdemir: Korkunç bir tablo

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Kapaklı Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Belediye Meydanı'nda Atatürk Anıtı önünde düzenlenen etkinlikte konuşan Kapaklı Kent Konseyi Kadın Meclisi Ba?

Kapaklı 8.03.2016 17:58:00 0
Özdemir: Korkunç bir tablo

Kapaklı Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen programa Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Belediye Meclis üyeleri, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Arzu Özdemir, AK Parti Kapaklı İlçe Kadın Kolları Başkanı Nezahat Erdoğan, CHP Kapaklı İlçe Kadın Kolları Başkanı Mediha Uğurlu, MHP Kapaklı İlçe Kadın Kolları Başkanı Nesrin Küp, STK temsilcileri, CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslar arası bir gün olduğunu söyleyen Kapaklı Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Arzu Özdemir, "Kadınlara yüzyıllarca yaşam hakkı bile verilmedi. Günümüzde her 3 kadından biri şiddete maruz kalıyor. Her 5 kadından biri ise tecavüze uğruyor. Ülkemizde yeteri kadar sığınma evi yok. Kadın sığınma evlerinin sayısının çoğalmasını diliyoruz. Ülkemizde okuma yazma bilmeyen 7.5 milyon insandan 6 milyonunu kız çocuklardan oluşuyor. Bu korkunç bir tablodur” dedi. Kadının kurtuluşunun yine kadınlara bağlı olduğunu kaydeden Özdemir, “Bugün Kapaklılı kadınlar olarak burada bir mozaik oluşturduk. Gelin el ele vererek yeni bir dünya inşa edelim" diye konuştu.
AKILLI ANNELER İYİ ÇOCUKLAR YETİŞTİRİR
Kapaklı'nın yeni bir ilçe olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise “Yeni kurulan Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin çalışmalarını yakından takip ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet yaşatmak istiyorsak bu emaneti hep birlikte korumalıyız. Büyük düşünen insanların akıllı anneler olması gerekiyor. Çünkü akıllı anneler iyi çocuklar yetiştirir” dedi ve tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Konuşmaların ardından Belediye Başkanı İrfan Mandalı katılımcılarla birlikte 'Kadına Şiddete Hayır Duvarı'na boyalı eldivenlerle el izlerini bıraktılar. Mandalı’nın kadınlara fular dağıttığı programda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından gönderilen karanfiller de kadınlara takdim edildi.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10