Kadınlar Kent Konseyi'nde buluştu

Çerkezköy Belediyesi ve Çerkezköy Kent Konseyi işbirliğiyle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü coşkuyla kutlandı.

Çerkezköy 8.03.2016 18:43:00 0
Kadınlar Kent Konseyi

Çerkezköy Kent Konseyi’nde gerçekleşen “Kadınlar Her Yerde” adlı etkinliğe, Tekirdağ CHP Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Çerkezköy Belediyesi Meclis Üyesi ve Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Funda Serfiçe, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, CHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, AKP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Rüveyda Akbay, Kapaklı Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Arzu Özdemir, Çerkezköy İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna , Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı  ve Bağlık mahallesi Muhtarı Tahsin Akgün,Çerkezköy Belediyesi kursiyerleri, Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi, Optimed Hastanesi ve İrmet Hastanesi kurumsal pazarlama sorumluları, sivil toplum kuruluşu yönetici ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş yoğun katılım gösterdi. 

“KADIN MUTLUDUR VE GÜÇLÜDÜR”

Etkinlikte konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Funda Serfiçe “ Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de her yıl 8 Mart’ta kadınlar günü kutlanmaktadır. Uluslar arası bir gün olan bu gün kadınlarımız için önemli bir gündür. Türk kadını Anadolu’nun Türk olmasında büyük mücadele vermiştir. Milli Mücadele sırasında da bir çok kadınımızın mücadelesi ile ülke düşman işgalinden kurtulmuştur. Kadınlarımız her yerde, akademik başarıları yetmezmiş gibi bizler evimizin kapısından içeriye girdiğimiz an itibari ile anne, ev hanımıdır. Kadınlar eşlerinden sevgi, saygı hak ettiği değeri görüyordur. Mutludur ve güçlüdür” diye konuştu.

GÜNÜNÜ KUTLADI

Kent Konseyi’nde  gerçekleşen programa yoğun ilgi gösteren herkese teşekkür eden Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz “Katılımlarınız için tüm kadınlarımıza da teşekkür ediyoruz. Toplumda ki yerimizi ve değerlerimizi daha yükseklere taşıyan siz kadınlarımızsınız. Bu nedenle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde sizlere sağlık, mutluluk ve dolu yıllar diliyorum” dedi.

“ÖNEMLİ BİR GÜNDÜR”

Programda son olarak konuşmayı CHP Parti Meclis Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer gerçekleştirdi. Yüceer “ Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü en içten duygularımla kutluyor,sağlı ve mutlu bir yaşam diliyorum. Bu gün önemli bir gündür. Bugün

farkındalık yaratmak için bir gündür. Toplumların tarihlerinde kadınların yeri çok önemlidir.

Ülkemizde Cumhuriyetle birlikte  kadınlarımız siyasal, sosyal haklar elde  etmiştir. Herkesin Cumhuriyete borcu vardır ve özelliklede kadınların. Bu vatanı kuran Atatürk ve silah arkadaşlarına kadınlara verdikleri haklar için şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

“GÜCÜMÜZÜ SİZLERDEN ALIYORUZ”

TBMM’de 81 kadın vekilin bulunduğunu kaydeden Yüceer “ Kadın konusunda önergelerimizi meclisten geçiremiyoruz. Hani eşitlik vardı. Bu konuda tüm siyasi partilerdeki kadın milletvekillerinin de  kadın hakları konusunda birlik içerisinde olsalar biz meclisten tüm kadınlarımızın hakları konusunda bir çok şey elde ederiz. Geçtiğimiz hafta İngiltere’ye gittim. Ora da taciz olayında mahkeme tacizciye 7 yıl 7 gün hapis cezası vermiş. Ama ülkemizde bu konuda bir şey yapılmıyor.

Bu gün ülkemizde erkek çocuklarımdan daha çok üniversiteye giden kız çocuklarımızdır. Bizler kadınlar olarak beceri ve zeka konusunda üstünüz. Ama eşitlik fırsatı yok. Bizler birer anne olarak eşitlik adalet istiyorsak bunu sağlamak zorundayız. Yasalar karşısında eşitiz. Kimliğimiz ne olursa olsun, yaşam tarzımız, siyasi görüşümüz ne olursa olsun Anadolu ve Trakya kadınları olarak birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Kadın aile ve toplumsal ilişkilerde sağlıklı birlikteliği oluşturan bir unsurdur. Kadınlara şiddet uygulayan erkeklerin ailelerinde şiddet görmelerinden kaynaklanmaktadır. Biz sesi çıkmayan kadınların sesi olmak zorundayız. Biz bir birimizi tepeden görmemeliyiz. Bizleri ayrıştırmaya çalışanlara fırsat vermemeliyiz. Bunlara karşı gelmeliyiz. Ben Parlamentoda sizlerin temsil etmekten gurur duyuyorum. Bizler gücümüzü sizlerden alıyoruz.”dedi.

ÇEKİLİŞ YAPILDI

Konuşmaların ardından etkinlik kapsamında katılımcılara dağıtılan çikolatalar arasında çekiliş yapıldı. Yapılan çekiliş sonunda Çerkezköy’de faaliyet gösteren Medisima Güzellik Salonu’ndan dört kişi cilt bakımı, Optimed hastanesinden 15 kişiye cilt bakımı, beş kişiye muayene, İrmet Hastanesinden ise 10 kişi diş temizleme ve beş kişi de ücretsiz muayane kazandı.

PASTA BİRİNCİSİ DEMET AKIN

Çerkezköylü kadınların hünerlerini sergilediği pasta yarışmasında ise 17 pasta dereceye girebilmek için yarıştı. İlçede hizmet veren pasta şeflerinin katılımıyla yapılan değerlendirme sonucunda 27.30 puan alan Demet Akın birinci olurken, 27 puan alan İlknur Akbulut ikinci, 26.60 puan alan Ayşe Özaydın ise üçüncü oldu.

Yarışmada ilk üç dereceyi elde eden yarışmacılara birer küçük altın, plaket ve katılım sertifikası verildi. Yarışmada  katılan ancak dereceye giremeyen diğer yarışmacılarda birer katılım belgesi verildi.

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10