Yıldız Kızlardan iki galibiyet ve bir yenilgi

Tekirdağ il birinci olarak Edirne'de yapılan Bölge şampiyonasına katılan Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Yıldız Kızlar Basketbol Takımı oynadığı üç maçta iki galibiyet v

Çerkezköy 11.03.2016 01:20:00 0
Yıldız Kızlardan iki galibiyet ve bir yenilgi

EDİRNE’DE ZORLU KARŞILAŞMALARA ÇIKTI

Edirne’de düzenlenen Yıldız Kızlar Bölge şampiyonasında Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Yıldız Kızlar Basketbol Takımı Edirne Belediyesi, Bandırma Basket Gençlik Spor Kulübü, Ümmühan Hatun Spor Kulübü ile mücadele etti. Takımımız ilk karşılaşmada Bandırma Basket Gençlik Spor Kulübü ile karşı karşıya geldi. Maça iyi başlayamayan temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Yıldız Kızlar Basketbol Takımı ilk periyodu 18-15 geride kapattı. İkinci çeyrekte oyuna konsantre olamayan Çerkezköy Belediye karşısında daha etkili olan Bandırma Basket Gençlik Spor Kulübü, farkı 11 sayıya çekerek ilk yarıyı 38-27 önde tamamladı. 
SON SANİYELERDE KAYBETTİ
Üçüncü çeyrekteki sert savunmalar ve bundan kaynaklı top kayıpları ile düşük bir skor elde edildi ve bu çeyrek 43-34 Bandırma Basket üstünlüğü ile noktalandı. Bandırma Basket son çeyreğin ilk dakikalarında farkı 13 sayıya kadar çıkardı. Baskısını arttıran temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Yıldız Kızlar Basketbol Takımı müthiş bir geri dönüş yaparak son dakikada farkı 2 sayıya düşürdü. Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Yıldız Kızlar Basketbol Takımı maçın

bitimine 6 saniye kala, son topu kullanamadı ve maçı Bandırma Basket 50-49'luk skorla kazandı.

RAKİBİNİ RAHAT GEÇTİ

İlk maçını şansız bir şekilde kaybeden Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Yıldız Kızlar Basketbol Takımı ikinci maçında Çanakkale Ümmühan Hatun Spor Kulübü ile karşı karşıya geldi. Maça iyi başlayan temsilcimiz ilk dakikalardan itibaren hızlı hücumlardan bulduğu sayılarla farkı açtı. İlk periyodu 14-5 önde tamamlayan Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Yıldız Kızlar Basketbol Takımı rakibine kolay sayı şansı tanımadı. Hızlı hücumlardan bulduğu sayılarla ilk yarıyı 28-10 önde tamamlayan temsilcimiz kalan dakikalarda da farkı açmasını bildi. Üçüncü periyodu da 39-16 önde kapatan Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Yıldız Kızlar Basketbol Takımı karşılaşmadan da 52-29 galip ayrılmasını bildi.

GRUBU İKİNCİ TAMAMLADI

Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Yıldız Kızlar Basketbol Takımı gruptaki son karşılaşmasında ise Edirne Belediyesi Yıldız Kızlar Basketbol Takımı ile karşı karşıya geldi. Bu maça da ilk dakikalardan itibaren etkili başlayan temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Yıldız Kızlar Basketbol Takımı ilk periyodu 14-7, ikinci periyodu ise 33-15 önde tamamlamasını bildi. Zayıf rakibi karşısında çok rahat bir oyun ortaya koyan Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Yıldız Kızlar Basketbol Takımı üçüncü periyodun sonunda farkı 30 sayıya kadar çıkardı. Son periyoda 49-19’luk üstünlük ile giren temsilcimiz son periyotta fazla şans bulamayan oyuncularına şans verdi. Son periyotta rakibine sadece beş sayı şansı veren temsilcimiz rakip potaya ise 15 sayı bıraktı. Karşılaşmadan da 64-24 galip ayrılan Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Yıldız Kızlar Basketbol Takımı oynadığı üç karşılaşmadan iki galibiyet ve bir yenilgi alarak grubunu ikinci sırada tamamladı. Grupta Bandırma Basket Gençlik Spor Kulübü birinci olarak finallere gitmeye hak kazandı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Takımla birlikte Edirne’de bulunan Çerkezköy Belediyesi Spor İşleri Sorumlusu Oğuz Alaca “  Son maçımızı yaptık ve maçlarımızı bitirdik. Biz bu turnuvada tek ilçe takımı olarak Çerkezköy'ümüzü, belediyemizi iyi bir şekilde temsil ettik. Takım olarak bizlerden 2 yaş büyük takımlarla mücadelemiz iyi geçti. Biraz sabredersek takımımız çok iyi yerlere gelecek.Buradan bizleri her zaman destekleyen sporun ve sporcunun yanında olan Belediye Başkanımız Vahap Akay’a,   Kulüp Başkanımız Uğur Erem ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Atilla Can'a Teşekkür ediyorum” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10