THM korosundan müzik resitali

Kapaklı Kent Konseyi Kadın Meclisi kadınlar gününe özel olarak düzenlediği Türk Halk Müziği konserine yoğun ilgi oldu. Tını Müzik Kültür ve Sanat Evi bağlama öğrencileri ve Ramazan Onur'un

Kapaklı 11.03.2016 01:26:00 0
THM korosundan müzik resitali

“KATKI VEREN KADINLARIMIZ OLMUŞTUR”

Önceki akşam Ali İhsan Mandalı Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen programa Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve eşi Fatma Mandalı, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP İlçe Başkanı Yusuf Çetin, belediye meclis üyeleri, kent konseyi üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı. Programda konuşma gerçekleştiren Kapaklı Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Arzu Özdemir “ Tüm dünyada tartışılan kadın kimliği ülkemizde ırksal, kültürel, etnik, dini vb. faklılıklar içerisinde algılamakta ve bu farklılıkları ile gerek sosyal, gerek siyasal hayatımızı zenginleştirmektedir. Bu zenginlik demokrasimizi güçlendirmekte aynı zamanda toplumsal ahengimizi de ortaya koymaktadır. Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi, ‘’ Kadınları geri bırakan toplum geride kalmaya mahkûmdur.’’ Türkiye ekonomisi, siyaseti sosyal hayatı ve demokrasisi ile gelişirken bu sürece en fazla katkıyı veren kadınlarımız olmuştur. Bizler kadın ve erkeğin bir bütünün iki eşit parçası olduğuna inanan bir gelenekten geliyoruz. Cinsiyetler arası adaleti şiar edinen bir dinin mensupları olarak kadın ve erkeğin karşılıklı adalet ve hakkaniyet içinde yeryüzünü birlikte imar edeceğine inanıyor ve bunun için çabalıyoruz. Kahraman Türk kadını, istiklal mücadelemiz sırasında kahramanlık ve cesareti ile tüm dünya kadınlarına örnek olmuş ve milletimizi gururlandırmıştır. Biz günümüz Türk kadınları her türlü fedakârlığı yapan ve efsaneleşmiş Nene Hatun’un, Halide Onbaşı’nın, Nezahat Onbaşı’nın, Halime Çavuş’un torunları olduğumuz bilincini ve sorumluluğunu taşıyoruz” dedi.

 

 

KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

Türk toplumunun var oluşundan bu günü kadar kadına ana olarak çok değer verildiğini kaydeden Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Fahrettin Gür “ Kadınlarımız Cumhuriyet dönemine kadar sosyal, kültürel,  ekonomik ve hukuksal alanlarda pek fazla yer almamışlardır. Cumhuriyetle birlikte; çağdaş haklar, özgürlükler kazanılmış ve yaşamın her alanında başarıyla yer almışlardır. Bu kazanımları sağlayan Mustafa Kemal Atatürk’e şükran borçluyuz ve minnetle anıyoruz. Kadınlarımızın da 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz” diye konuştu.

“BİR GÜNE SIĞDIRAMAYIZ”

8 Mart’ı bir güne sığdırmanın kimseye yakışmayacağını kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “ Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi zulümden, işkenceden kurtarmış ve bu coğrafyayı bize kazandırmış. Eğer bu ülke kurtarılmış olmasaydı bugün bu imkanları size sunabiliyor olamazdık. Onu ebediyete kadar yükseltmek biz onun torunları olarak boynumuzun borcudur. Bunu yaparken de kadınlarımızla birlikte yürümemiz gerekiyor” dedi.

KORO BEĞENİ TOPLADI

Konuşmaların ardından koro Gaziantep yöresinden Bahçalarda Mor Meni, İğne Attım Tarlaya, Gurbette Ömrüm Geçecek, Tokat yöresine ait Burçak Tarlası, Antalya yöresine ait Çay Benim Çeşme Benim, Rize yöresinden Gökte Yıldız Ay Misun,  Orta Anadolu’dan Bir Bozlak ve Kesik Çayır Biçilir Mi, Artvin yöresinden Atabarı, Kızılcıklar Oldu Mu, Cemilem, Gımıldan ve Bağa Girdim Bağ Budanmış eserlerini seslendirdi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10