Sınav öncesi öğrencilere uyarı

2016 YGS sınavına sayılı günler kaldı. Bu yıl 2 milyon 178 bin 563 aday ÖSYM'ye başvuru yaparak sınava girmeye hak kazandı. Sınava hak kazanan adaylar, uzun bir maratonun ardından Pazar günü sınava g

Çerkezköy 11.03.2016 01:29:00 0
Sınav öncesi öğrencilere uyarı

“OLUMSUZ DÜŞÜNCELERDEN KAÇINMALIYIZ”

Demir ‘’Sınav esnasında örgenciyi olumsuz düşünceler kötü etkilemekte. Öğrenciler sınava girmeden önce ruhen ve fizikken rahat olmalı. Stres yapmamalıyız, sınava girmeden önce bütün olumsuzları zihnimizden silmeliyiz, derin bir nefes alıp, iyi şeyler düşünmeliyiz. Vücudumuzu tamamen gevşetmeli sakin bir şekilde sınava girmeliyiz. Stres yaratacak yiyecekler yememeliyiz. Gazlı içecekler, çikolata, baharatlı yiyeceklerden uzak durmalıyız, onun yerine taze meyve sebze ve su tüketmeliyiz.

SON GECE DERS ÇALIŞMASINLAR

Sınava girecek öğrencilerin bir yıldır ders çalıştıklarını ve yavaş yavaş çalışma kağıtlarını bırakmaları gerektiğini kaydeden Demir “ Öğrencilerin en büyük yaptığı hata ise son geceye kadar ders çalışmaktır. Bizler kesinlikle ders çalışmalarını tavsiye etmiyoruz, çünkü  bilgiler birbirine karışmaya başlar. Son günleri daha çok çeşitli aktiviteler yaparak geçirebilirler. Aileler çocuklarına bir yarış atı gibi bakıyor, ama hayat sadece bir sınavdan ibaret değildir. Çocuğumuza çok fazla yüklenmemeliyiz. Aksine çocuklarımızla bol bol zaman geçirip, motive edici cümlelerle özgüvenini sağlamalıyız.’’dedi.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10