Kapaklı 57. Alay'ı dualarla uğurladı

Çanakkale Muharebelerinin mihenk taşlarından biri olan 57. Alay'ın temsili yürüyüşü bu yıl 6'ncı kez gerçekleştiriliyor. Yürüyüşe Kapaklı'dan katılacak olan 2'si atlı

Kapaklı 14.03.2016 00:33:00 0
Kapaklı 57. Alay

 

 

GÜRBÜZ VE MANDALI KATILMADI
Kapaklı Belediye Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen uğurlama törenine Kapaklı Belediye Başkan Vekili Bakser Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Belediye Meclis Üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programa Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz ve Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın katılmamaları dikkatlerden kaçmadı.

 


57.ALAY EN ÖN CEPHEDE SAVAŞTI
Programın açılış konuşmasını Kapaklı Belediye Başkan Danışmanı Veli Çeken yaptı. 57.Alay yürüyüşüne katılacak gönüllüleri uğurlamak için toplandıklarını belirten Çeken, “Çanakkale Savaşı, Türkiye tarihi kadar Dünya tarihi açısından da önemli bir savaştır. Bu savaşta 240 bin şehit verdik. Tekirdağ’da konuşlanan 57. Alay da Çanakkale’ye kadar yürüyüp savaşa katılmış ve en ön cephede görev almıştır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ‘Size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum’ sözünü 57. Alay için söylemiştir. Savaşta 57. Alay’da bulunan 628 askerin tamamı şehit olmuştur. Bu gibi etkinliklerin düzenlenmesindeki asıl amaç ise Çanakkale Ruhu’nu gelecek nesillere en iyi şekilde aktarabilmektir” dedi.

 


MELİK ALP DE YÜRÜYÜŞE KATILDI
57. Alay temsili yürüyüşünün 6’ncısına bu yıl Kapaklı adına 4 kişinin katılacağını kaydeden Veli Çeken, “Bu kardeşlerimiz Melikşah Özen, Kamil Urucu, Elmas Tarcan ve Burak Karaman'dır. Onlar bugünkü uğurlama töreni ile Çanakkale’ye doğru yola çıkacaklar. Allah yollarını açık etsin” dedi. Bu yılki yürüyüşte 57. Alay’a iki atlı süvari eşlik edecek. Bunlardan biri de Diriliş Ertuğrul dizisinin Melik Alp’i Melikşah Özen. Uğurlama törenine katılan başta çocuklar olmak üzere çok sayıda vatandaş, Melikşah Özen ile hatıra fotoğrafı çektirebilmek için adeta birbiriyle yarıştı.

 


DUALARLA UĞURLANDILAR
Yürüyüşe katılacaklara Kapaklı Belediye Başkan Vekili Bakser Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan tarafından birer Türk Bayrağı teslim edildi. Hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından 57. Alay üyeleri, dualar eşliğinde uğurlandı.


0282 726 91 91
0282 747 65 10