Kuş'a 2.şok

Görevini kötüye kullanma iddiasıyla Ocak 2012 tarihinde tutuklanan ve 4 ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Yaşar Kuş, hakkında kesinleşmiş

Çerkezköy 16.03.2016 11:47:00 0
Kuş

4 AY SİLİVRİ CEZAEVİ’NDE KALMIŞTI
Ocak 2012 tarihinde ‘görevini kötüye kullanmak’ ve ‘evrakta sahtecilik’ suçlarından tutuklanan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yaşar Kuş, Cumhuriyet Savcısı İsmail Akça’ya verdikleri ifadenin ardından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilmiş ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilmişti. İddiaya göre Kipa çevresinde üzerinde Kipa taksi yazan 2 taksinin plakalarının tescil kayıtlarının olmadığı ve Kipa’da henüz durak olmadığı, bu durumun haksız rekabet ve suç teşkil ettiği tespit edildi. Konuyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı’na ihbarda bulunuldu. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Yaşar Kuş, ‘evrakta sahtecilik ve irtikap’ suçlarından tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilmişti.
 

5 YIL 10 AY CEZA ALDI
Yaklaşık 4 ay boyunca Silivri Cezaevi’nde mahkum kalan Yaşar Kuş, 30 Nisan 2012 tarihinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayla ilgili devam eden mahkeme süreci bugün itibari ile sona erdi. Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Yaşar Kuş, hakkında kesinleşmiş 5 yıl 10 aylık hapis cezasının infazı için Çerkezköy Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Tekirdağ Cezaevi’ne götürüldü. Kuş'un cezaevinde olması nedeniyle, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası'na Hakan Fıçıcı vekalet edecek.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10