"Ocakların değerini ve tarihini iyi bilin"

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Musa Küçük, davetli olduğu Çerkezköy Ülkü Ocaklarına gelerek Ülkücü gençlere seminer verdi.

Çerkezköy 19.03.2016 00:52:00 0

OCAK ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Önceki akşam Çerkezköy Ülkü Ocaklarında gerçekleştirilen seminer programına Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ'un ev sahipliğinde davetli olarak katılan MHP MYK Üyesi Musa Küçük ocak gençlerine bilgiler verdi. Ülkü Ocaklarının her daim Türk milletini yönetecek kadroların yetiştirildiği yer olduğunu kaydeden MHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Musa Küçük “ Başbuğumuz Alparslan Türkeş ön görüsü ile gördüğü ihtiyaç üzerine ülkü ocaklarını kuruyor. O tarihe kadar dağınık bir yapı içerisinde dergi,dernek ve çeşitli Vakıflar altında toplanan Milliyetçi gençleri Başbuğumuz ülkemizin gençlerinin bekleyen tehlikelere karşı korumak ve gelecek nesilleri fikri olarak yetiştirilmek üzere siyasi hamlesi ile Ülkü ocaklarını kurmuştur. Aynı zamanda Türk milliyetçilerinin siyasi partisi konumunda olan Milliyetçi Hareket Partisine şahsiyet sahibi siyasiler kazandırmayı da ilke edinen merhum liderimiz Başbuğumuz Alparslan Türkeş ilkeli ve birikimli bir gençlik ile ülkemizin yarınlarının daha aydınlık olacağını ön görerek siyasi bir hamle yaparak ülkü ocakları ve Milliyetçi Hareket Partisini kurmuştur. MHP bu kadroları iktidara taşıyacak siyasi organizasyonun adıdır. Biz iddia sahibi hareketin mensuplarıyız. Türk milliyetçileri ve biz Ülkücüler sıradan bir partinin bireyleri değil, bin yıllık bir davanın mensuplarıyız

“DÜŞMANIMIZ SİYASİ DÜZENDİR”

Türk milletinin yeniden dünyada söz sahibi olacağını kaydeden Küçük “ Yönetilmeyi ve yönlendirilmeyi hak etmiyoruz. Bunu anlamak için dünü bilmemiz gerekiyor. Bunun içindir ki atalarımız geçmişini bilmeyen geleceğini kuramaz der. Bizler tarihimizi ve tarihi şahsiyetlerimizi okumasak onları ve olayları anlayamasak kısır bir döngü etrafında dönüp dururuz. 

Türkiye’nin neresinden bakarsanız bakın acı gerçeği görüyorsunuz. Geçmişte komünist Rusya tehdidinden dolayı NATO ile üye olmak zorunda kaldık. Üye olduktan sonra sermaye, siyaset, medya batı endeksi olmaya başladı. Kısacası küresel güçlerle işbirliği içinde olan siyasi parti ile karşı karşıyayız. Bizim rakibimiz AK Parti değil, bugün ki siyasi düzendir. Bütün dış unsurlara rağmen MHP dimdik ayaktadır. İhanet denen çözüm süreci ile karşı karşıyayız. Sevr de bizi dayattılar, fakat Mustafa Kemal Atatürk ile Serv’i yıktık. 100 yıl sonra yeniden önümüze koydular” dedi.

“BİRBİRİNİZE SAHİP ÇIKIN”

Türk milliyetçisinin uyanık olmak zorunda olduğunu kaydeden Küçük “ Ülkücünün tavrı oyların artması ve eksilmesi ile değişmez. Ülkücüler üç oy için tavır koymaz. Bu ocakların anlamını, değerini ve gayesini bilmemiz gerekiyor. Mustafa Kemal Atatürk ve Alparslan Türkeş bu ülkeye 100 yıl yetti. Şu ocaklardan Türkeş ve Mustafa Kemal Atatürk çıkartırsak bize bir yüz yıl daha yeter. Ocakların değerini ve tarihi iyi bilmemiz gerekiyor. Bazı ocaklara gittiğimiz de bozkurt, üç hilal ve Kürşat’ı sorduğumuz zaman cevap alamıyoruz. Bunları bilin ve birbirine sahip çıkın, moral verin” açıklamasında bulundu.

“ÜLKÜCÜ VARSA UMUT VARDIR”

Küçük “ İhanet projesinde Türkleri bu vatandan dışarı çıkartıp Orta Asya’ya göndermek istiyorlar. Bu işin olması için 100 bin apo gelsin bölemez. Bu ülkeyi sokakta kullanabilecekleri elemanlar arıyorlar. Kürt-Türk kavgası çıkartarak kan dökmek istiyorlar. Bu tezgaha gelmememiz gerekiyor. Ülkü ocakları ise bir eylemi yaparken zamanı ve zemini kendi belirler. Ülkü ocakları yapmacık değil, özdür. Ülkücü varsa umut vardır” diye konuştu.

2HESABINI SORACAĞIZ”

Ocak gençlerinin “1969 tarihinden itibaren ülkücü harekette ne gibi değişiklikler olmuştur” sorusu üzerine konuşan Küçük “ Eskiden düşmanız belliydi. Şimdi sağ ile mücadele ediyoruz. Bize benziyorlar, bizim inançlarımızı istismar ediyorlar ama bize düşmanlar. Yemeğimize ilaç katmıyorlar, arkamızdan silah sıkmıyorlar ama düşüncelerimizi ifkar ediyorlar. Artık mücadele şeklimiz de değişti. Alparslan Türkeş’in bıraktığı da emanete Genel Başkanımız Devlet Bahçeli sahip çıkmıştır. İçerden satın aldıkları arkadaşlarımızı arkadaşlarımız bizi bölmeye çalışıyor. Bunlarla mücadele etmek, komünist mücadelen daha da tehlikelidir. Yüzde 12 oy aldık diye battılar dediler. Bizler yüzde 60’lardan buralara gelmedik. Vatanımıza ihanet etmedik ve hırsızlık yapmadık. Hiçbir zaman da duruşumuzu bozmadık. Bugün yüzde 12 oy aldık, yarın da yüzde 50 alırız. Her ülkücü bizler için değerlidir. Hepimizin emeğini, terini, göz yaşını yok saymak isteyenler var. Ülkücü günlük düşünmez, ülkücü gelecek ile düşünür ve tavır alır. Biz Türk milliyetçileri olarak hırsızlık yapanlardan bunun hesabını soracağız” dedi.

“KOL KOLA PAZARLIK YAPAN İKTİDAR UTANSIN”

Ege Üniversitesinde öldürülen ülkü ocakları üyesi Fırat Çakıroğlu ile ilgili yöneltilen soruyu da cevaplayan Küçük “ Fırat Çakıroğlu her ülkücünün gönlündedir ve gönlünde de olmaya devam edeceğiz. Fırat Çakıroğlu ülkücü hareketin sembolüdür. Bütün ocaklara Çakıroğlu oturmuştur. Yandaş medya Çakıroğlu’nun öldüğü gün attığı başlıkta “ Karşıt görüşlüler çatıştı” demiştir. Bu başlığı attığı haberde birisi ülkesi için can veren ülkücü, diğeri ise masum vatandaşlarımızı öldürmek isteyen canilerdir. Bugün dağdakiler nasılsa meclistekiler de aynıdır. Bunlarla kol kola pazarlık yapan iktidar utansın” dedi. Seminerin ardından Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ, Musa Küçük’e günün anısına plaket takdim etti.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10