"İşbaşı eğitim ve yenilikler" projesi ile yurtdışına gidecekler

Çerkezköy Mesleki Eğitim Merkezi, T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen, Erasmus + Bireylerin Öğrenme Hareketliliği

Çerkezköy 19.03.2016 00:54:00 0

KUBİLAY’I ZİYARET ETTİLER

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Proje Koordinasyon Birimi Koordinatör Şube Müdürü İrfan Danışmaz, Çerkezköy Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Canmemiş, Çerkezköy Mesleki Eğitim Merkezi Koordinatör Öğretmenleri Hasan Dede, Ali Osman Doğan, Ali Teke ve Proje kapsamında yurt dışına çıkacak olan öğrenciler ile beraber Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ı ziyaret ederek sunum eşliğinde bilgi verdiler.

“ÖNEM VERİYORUZ”

Programda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay”  Kaymakamlığımız bünyesinde AB Projeleri, Kalkınma Ajansı Projeleri, Hibe Programları, TÜBİTAK Projeleri organize etmek, bilgilendirmek ve yaygınlaşmasını sağlamak amacı ile Projeler Koordinasyon Birimi kurmuştuk.  Proje Koordinasyon Birimimiz şimdiye kadar birçok başarılı projeye imza attı. Her proje aynı zamanda Çerkezköy’ün adını duyurmak içinde önemli  bir fırsattır. Kaliteyi artırmak için en önemli faktörlerden biri de projedir. Bunlara çok önem veriyoruz” dedi.

“BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLİYORUM”

Kubilay “ 2015 yılında Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Daire Başkanlığına sunulan1944 proje teklifi değerlendirilmeye alınmış, 209 proje desteklenmeye değer bulunmuştur. Çerkezköy Mesleki Eğitim Merkezimizin projesi de kabul edilen projelerden biridir. Yaklaşık 85 bin avro bütçeli “İşbaşı Eğitimler ve Yenilikler” projesi kapsamında 40 öğrencimiz, 7 refakatçi öğretmen ve yönetim ve izleme ekibi ile beraber Çerkezköy Bölgesinde mobilya, metal, elektrik ve giyim alanlarında ihtiyaç duyulan vasıflarda CNC tezgah operatörlüğü becerileri kazanmaları amacıyla, Almanya’ da Dorsten, İtalya’ da Milano’ ya gidecekler. Öğrencilerimizin mesleki bilgi ve becerilerinin artırılacağını, iş deneyimi kazanacaklarını, yabancı dil becerilerinin gelişeceğini ve meslekleri ile ilgili yeni teknolojilerle tanışacaklarını umuyorum. Projede emeği geçen tüm idareci öğretmen ve öğrencileri tebrik ediyor ve başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10