Gülerçin'de Çanakkale şehitleri anıldı

Çanakkale zaferinin 101. yıldönümü sebebiyle Gülerçin Kolejinde "Çanakkale Savaşı Şehitlerini Anma Töreni " yapıldı.

Çerkezköy 21.03.2016 02:53:00 0
Gülerçin

KORO BEĞENİLDİ

Anma törenimiz ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve ardından Müzik öğretmeni Gülben Kıycıoğlu’nun eşliğinde istiklal marşı okundu. Ardından ise Okul Müdürü Ömer Kürklü günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirdi. Müzik öğretmeni Gülben Kıycıoğlu’nun hazırladığı ortaokul öğrencilerinin seslendirdiği  “ Çanakkale” korosu eşsiz bir müzik dinletisi yaptı.

ŞİİRLER OKUNDU

Hemen ardından “ Çanakkale Savaşı’nın Bilinmeyen Yönleri” isimli video gösterisi izlendi.

Video gösterisinin ardından Okulun  Türkçe Bölüm Başkanı Simay Esen, Türkçe Öğretmeni Erkan Evren ve Edebiyat Öğretmeni İsmail Hıdıroğlu’nun hazırladığı,  Anadolu Lisesi ve Ortaokul öğrencilerinin canlandırdığı “ Türk Milleti Çanakkale’de diriliyor” adlı oratoryo gösterisi sahnelendi.

Oyun zaman zaman duygulu anların yaşanması neden olurken, öğrenciler de performansları ile beğeni topladı. Oratoryo gösterisinde Anadolu Lisesi 10-A sınıfı öğrencisi Yasemin Kasnak Arif Nihat Asya’nın “Bayrak” şiirini,  Anadolu Lisesi 10-A sınıfı öğrencisi Furkan Dal, Necmettin Halil Onan’ın “Dur Yolcu” şiirini ve Ortaokul 8-B sınıfı öğrencisi Elif Eylül Adalı ise Arif Nihat Asya’nın “Dua” şiirini büyük bir duygu coşkunluğuyla okudu.

TÜRKÜLER SESLENDİRDİLER

Programda Anadolu Lisesi 10-A sınıfı öğrencisi Sude Tezeroğlullarının  kemanla çaldığı “Eledim Eledim” türküsünü Adadolu Lisesi 11-A sınıfı öğrencisi Sena Nur Göksu seslendirdi. 12-C sınıfı öğrencisi Esra Atasoy “ Çanakkale Türküsü”, 11-A Sınıfı öğrencisi Ecem Soyer “Hastane Önünde İncir Ağacı” türküsünü ve  Ortaokul 8-B sınıfı öğrencisi Begüm Altıntaş ise “Annem Beni Yetiştirdi” türküsünü solo olarak seslendirdi. Programın ardından öğrenciler ayakta alkışlandılar.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10