Kaymakam Kubilay kursları ziyaret etti

İlçede kamu kurum ve kuruluşları ile STK ziyaretlerini sürdüren Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, son olarak Anfi Tiyatroda açılan Ebru Kursunu ve Zübeyde Hanım Anaokulu'nda açılan 3-6 Yaş Etkinlikl

Çerkezköy 23.03.2016 01:24:00 0
Kaymakam Kubilay kursları ziyaret etti

İLK ZİYARET EBRU KURSU’NA

Ziyaretlerde kurs çalışmaları hakkında bilgiler alan Kaymakam Metin Kubilay’a, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Nair ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman da eşlik etti. Kaymakam Kubilay, ilk ziyaretini Ebru Kursu’na yaptı. Burada çalışmaları yakından takip ederek kursiyerlerle sohbet eden Kaymakam Metin Kubilay, çalışmalar hakkında Kurs Usta Öğreticisi Gülhis Başaran’dan bilgi aldı.

MARKA KENT OLMA YOLUNDA BİR ADIM DAHA ATABİLİRİZ

Kursiyerleri yaptıkları çalışmalar ve ortaya çıkardıkları güzel eserler nedeniyle tebrik eden Kaymakam Kubilay, “Ebru çok önemli bir Türk-İslam sanatıdır. Genç nesillere bu sanatı en iyi şekilde tanıtmak ve öğretmek gerekiyor. Her geçen gün büyüyen ve gelişen Çerkezköy’de Ebru Sanatı’nı hep beraber desteklemeli ve daha da yaygınlaştırmalıyız. Bu şekilde Çerkezköy’ün adını ulusal alanda duyurarak Girişimci Kent ve Marka Kent olma yolunda bir adım daha atabiliriz” dedi.

ÇERKEZKÖY ADINDAN ÇOKÇA SÖZ ETTİRECEK

Kaymakam Kubilay, “Çerkezköy Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Atilla Can gibi değerli ebru sanatçıları ile Gülhis Başaran gibi usta öğretmenleri el üstünde tutmalıyız. Onların çok önemli çalışmaları var. Kendilerini tebrik ediyorum. İnanıyorum ki zamanla Çerkezköy Ebru Sanatı’nda adından çokça söz ettirecek” ifadelerini kullandı.

ÇOK ÖNEMLİ BİR KURS

Metin Kubilay, Ebru Kursu ziyareti sonrasında Zübeyde Hanım Anaokulu’nu ziyaret etti. Okul bünyesinde açılan 3-6 yaş Etkinlikleri Kursu’nda çocuk bakımının yanı sıra çocuğu sağlıklı şekilde besleme yöntemlerinin de anlatıldığını kaydeden Kaymakam Kubilay, “Bu kurs çocukların gelişim özellikleri ve hastalıkların takibini yapabilme adına açıldı. Onlara tuvalet alışkanlığı kazandırma, oyun ve müzikle çocuğun gelişimine katkıda bulunma, yaşam ortamını güvenli hale getirme ve çocukla doğru iletişim kurabilme adına açılan kursumuzun çok önemli olduğuna inanıyorum” dedi ve kurs öğretmenleri Ülker Karahan ve Tuğçe Korkmaz’dan bilgi aldı.

3-6 YAŞ ETKİNLİKLERİ KURSU’NDA İSE 42 KURSİYER DEVAM EDİYOR

Vatandaşların bilgi ve beceri kazanmaları, meslek edinmeleri, kültür ve sanat alanındaki yeteneklerini geliştirmeleri amacıyla açılan sosyal, kültürel ve mesleki kurslara büyük önem verdiklerini kaydeden Kubilay, “31 Ocak 2014 tarihinde Halk Eğitim Kampanyası başlattık. Fırsat buldukça Halk Eğitim Kampanyası çerçevesinde açılan kursları ziyaret ediyoruz. Bu çerçevede ziyaret ettiğimiz Ebru Kursu’na 15 kursiyer devam ediyor. Kursiyerlerimiz alacakları 168 saatlik eğitim sonunda sertifika alacaklar ve çalışmaları yıl sonunda sergilenecek. 3-6 Yaş Etkinlikleri Kursu’nda ise 42 kursiyer devam ediyor ve bu kursumuz da 464 saattir. Sertifika alan kursiyerlerimiz öğretmen ya da öğretmen yardımcısının gözetimi ve denetiminde erken çocukluk eğitimi kurumlarında çalışabilirler” diye konuştu.

HER YERDE VE HER KONUDA KURS AÇABİLİRİZ

Kaymakam Kubilay, “Girişimci bir kent olmak istiyorsak bunu bilgi ve beceri kazanmakla başarabiliriz. Tüm vatandaşlarımıza hitap edecek, herkesin ihtiyacına, bilgi ve becerisine, hobisine uygun kurslarımız mevcut. Kurslarımız sadece Halk Eğitim Merkezinde değil. Herhangi bir konuda 12 vatandaşımız bir araya geldiğinde bize müracaat ederse arzuladıkları her yerde ve her konuda onları kurslarımızla buluşturabiliriz. İlçe olarak çok şükür bu dinamiğe sahibiz. Açılan tüm kurslarımızdan vatandaşlarımız hiçbir ücrete tabi tutulmadan yararlanabilir. Ben bu vesile ile bugüne kadar kurslarımıza katılan her vatandaşımıza teşekkür ediyorum. Onları ilgilerinden ve gösterdikleri başarıdan ötürü tebrik ediyorum. Son olarak da bütün vatandaşlarımızı Halk Eğitim Kurslarımıza katılmaya davet ediyorum” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10