Okumayanların yazarı oldum

Türkiye'nin önemli şair ve yazarlarından Kahraman Tazeoğlu, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen 'Şiir Dinletisi ve Söyleşi' programında öğrenc

Çerkezköy 24.03.2016 01:09:00 0
Okumayanların yazarı oldum

EDEBİYAT NEDEN ÇOK ÖNEMLİ?
Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı programı öğrencilerince düzenlenen etkinliğe ÇEMYO Müdür Yardımcıları, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan ÇEMYO Müdür Yardımcısı Ali Maralcan, “Edebiyat insanlar için çok önemli, peki ama neden? Bunun 2 temel sebebi var. Birincisi edebiyat sayesinde düz yazı ile düşüncelerimizi, şiir ile de duygularımızı etkin bir şekilde ifade edebiliriz. İkincisi ise bizzat yaşayarak tecrübe edemeyeceğimiz ya da tecrübe etmek istemediğimiz şeyleri edebiyat sayesinde tecrübe edebiliriz. Bu kapsamda bugün edebiyat dünyamızın önemli isimlerinden birini ağırlamanın onurunu yaşıyorum” dedi.
O KADAR DA OKUMAYAN BİR ÜLKE DEĞİLİZ
ÇEMYO Müdür Yardımcısı Ali Maralcan’ın konuşmasının ardından Kahraman Tazeoğlu’nun özgeçmişi okundu. Türkiye’de kitap okuma oranının batılı ülkelere kıyasla oldukça düşük olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Tazeoğlu, “Fakat, bununla ilgili açıklanan rakamlar gerçeği yansıtmamaktadır. Ben sizlere kendimden örnek vereyim. Benim ‘Bukre’ adlı kitabım kayıtlarda 500 bin sattı diye görünüyor. Fakat gerçekte 3,5 milyon da korsanı satıldı. Korsan satışlar kayıtlara geçmediği için bu durum okuma yazma oranının hesaplanmasında da etkili oluyor. Yani aslında biz o kadar da okumayan bir ülke değiliz” dedi.
TÜRK OKURLARIN YÜZDE 80’İ KADIN
Edebiyatın, insanı ve dünyayı düzeltmenin yegane yolu olduğuna vurgu yapan Kahraman Tazeoğlu, “Edebiyat hepimize lazım. Yapılan araştırmalara göre Türk okurlarının yüzde 80’ini bayanlar oluşturuyor. Yani bayanlar erkeklerden çok daha fazla okuyor” dedi. Konuşmasının belli bölümlerini şiirleri ile süsleyen Tazeoğlu, “Ben bu yola kitap okumayanlar için yazmaya başlayarak çıktım. Yani okumayanların yazarı olmak istedim. Onlar için yazdım ve yazdıklarımı benimsediler. Yaptıkları yorumlardaki ilk cümleleri, ‘Ben daha önce kitap okumazdım’ ya da ‘Anlattıkların aynı ben’ oldu. Sonrasında da benim hayatımı merak ettikleri için yazdıklarımı okumaya devam ettiler” ifadelerini kullandı. Kahraman Tazeoğlu’nun şiir dinletisi ve söyleşisi öğrencilerden büyük alkış aldı.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10