Yine ertelendi

Çerkezköy Belediyesi eski Başkanı Ali Ertem ve aralarında birim müdürleri ile belediye meclis üyelerinin bulunduğu 23 sanıklı 'İhaleye fesat karıştırma' davasının ikinci duruşması dÃ?

Çerkezköy 26.03.2016 00:52:00 0
Yine ertelendi

SUÇLAMAYI KABUL ETMİYORUM 

Duruşmaya 5 sanık ve 5 sanık vekili katılırken; 3 sanık da yazılı savunma gönderdi. Duruşmaya Ali Ertem, Abdulgani Yüce, Mehmet Salih Yılmaz, Hüseyin Tokuç, Vehbi Demirtaş, Ozan Genç ve Asuman Azak yerine avukatları katıldı. Mahkeme, ilk olarak sanıkların dinlenmesi ile başladı. Sanıklardan Mehmet Salih Yüzbaşı daha önce hazırlık aşamasında verdiği ifadelerin doğru olduğunu ve aynen tekrar ettiğini belirterek, “Olay tarihinde Çerkezköy Belediyesi’nde encümen üyesiydim. Hangi ihaleye imza attığımı hatırlamıyorum. Suçlamayı kabul etmiyorum” dedi. Duruşmaya katılan diğer sanıklar Esengül Güven, Mustafa Gümüş ve Ziya Yılmaz da önceki beyanlarını tekrar ettiklerini söylediler.

 

ORDU’NUN TALEBİ REDDEDİLDİ

Sanıkların ardından mahkeme bu kez tanıkları dinledi. Fakat öncesinde ihbar eden Mustafa Ordu’nun davaya katılma talepli dilekçesi görüşüldü. Bir önceki duruşmada Hakim Fatih Özyurt, ‘Müşteki’ sıfatı ile mahkemeye katılan Mustafa Ordu’nun müşteki olmadığını belirtip, “Kamu davalarında müşteki olmaz. Bu nedenle siz burada ‘İhbarcı’ olarak bulunuyorsunuz” demişti. Mahkemenin ikinci celsesinde de Ordu’nun suçtan zarar görme ihtimali bulunmadığı, müşteki sıfatına haiz olmadığı gerekçesi ile mahkemeye katılma talebi reddedildi.

 

 27 MAYIS’A ERTELENDİ

 Duruşmada tanıkların dinlenmesi ile devam etti. Vahit Özcan, Mehmet Sait Tabala, Halit Bahçekapılı, Emrah Karaca, Servet Demirci, Şaban Kardeş ve Hasan Karaca mahkemede tanık olarak dinlendi. Tanıklar ifadelerinde işletmeciliğini yaptıkları yerleri Çerkezköy Belediyespor’dan kiraladıklarını, ödemelerini ise makbuz karşılığında Çerkezköy Belediyesi’ne yaptıklarını beyan etti. Sanık vekili avukatlar da tanık beyanlarında kiralamaların Beldiyespor Kulübü adına yapıldığının anlaşıldığı, aleyhe olan hususları ise kabul etmediklerini belirterek, daha sonra geniş kapsamlı bir yazılı savunmayı mahkemeye sunacaklarını belirttiler. Duruşmanın 3’üncü celsesi 27 Mayıs Cuma günü saat 15.00’da gerçekleştirilecek.


0282 726 91 91
0282 747 65 10