Ülkücü gençlerden kitap okuma etkinliği

Ülkü Ocakları Kapaklı İlçe Başkanlığı Kütüphane Haftası ve Hoca Ahmet Yesevi yılı sebebiyle Kapaklı Belediye Meydanında Hoca Ahmet Yesevi'nin öğrencileri okuyor adlı Kitap Okuma EtkinliÄ?

Kapaklı 28.03.2016 01:22:00 0
Ülkücü gençlerden kitap okuma etkinliği

Etkinlikte konuşma gerçekleştiren Kapaklı Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İlçe Başkan Vekili Ferhat Doğan ” Türk Mili Komisyonu tarafından sunulan,öneri doğrultusunda Birleşmiş Milletler Eğitim,Bilim ve Kültür teşkilatı UNESCO tarafından Ahmet Yesefi yılı ilan edilmiştir.Türk İslam medeniyetine katkısı büyük olan Yesefi hasretlerinin manevi ilmine bu gün her zamankinden daha çok ihtiyaç vardır” ”dedi.

“AHMET YESEFİ HASRETLERİNİN İLMİNE BU GÜN DAHA ÇOK İHTİYAÇ VAR”

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür vakfı Kapaklı İlçe Başkan vekili Ferhat Doğan konuşmasını şöyle sürdürdü “ Bu gün burada Kütüphane haftası dolayısıyla, Pir-i Türkistan olarak bilinen,Hoca Ahmet Yesefi’nin öğrencileri olarak toplanmış bulunuyoruz.2016-2017 yılı Türk Milli Komisyonu tarafından sunulan,öneri doğrultusunda Birleşmiş Milletler eğitim,Bilim ve Kültür teşkilatı UNESCO tarafından,Ahmet Yesefi yılı ilan edilmiştir.Ahmet Yesefi hasretlerini vefatının 850. Yıl dönümünde rahmetle anıyoruz.Gönül dünyamızın erenlerinden olan Pir-i Türkistan Ahmet Yesefi hasretlerinin Türk-İslam medeniyetine katkısı herkesin malumudur.Düşüncesiyle çağlara meydan okuyan Yesefi hasretlerinin manevi ilmine,bu gün her zamankinden daha çok ihtiyaç vardır.Zira insanlar nefislerine köle olmuş,adalet hoşgörü ve yardımlaşma gibi evrensel kavramlar unutulmaya yüz tutmuştur.Ülkü Ocakları olarak milletimizin değerlerini tekrardan hatırlaması,binlerce yıllık temelinde insana saygı ve adalet olan medeniyetimizin toplumumuzda yeniden zuhuru için çalışmalarımız artarak devam etmektedir” diye konuştu.

 

 

“ÜLKÜCÜ HAREKET BU GÜNLERE KOLAY GELMEDİ”

Ülkücü hareketin bu günlere kolay gelmediğini kaydeden Doğan “ Önüne ardı ardına çıkarılan engelleri bir çırpıda aşamadı. Başkaları için hiç olmayan mesafeler ‘Ülkücüler’ için hep vardı. Sarp yollar,keskin dönemeçler, imkansız geçitler hep karşımıza çıkarıldı. Sürekli yokuşlarda susadık, dar patikalarla sınandık, ateş çemberiyle imtihana çekildik. Kurşunla pes ettireceklerini sandılar, başaramadılar. Ölümle tüketeceklerini hesap ettiler, güçleri yetersiz kaldı. Yağlı urganlarla sindireceklerini umdular, nefesleri yetmedi. Oyunlarla yolumuzdan çevirmeyi denediler, sonuç alamadılar. Tehditlerle doğru bildiklerimizden ödün istediler,vermedik.hedef olduk,ama yılmadık. İftiralara uğradık, ama yıkılmadık. Suçlandık,mağdur olduk,ama mağrurluğumuzu hiç bozmadık.Bunlar bizim yarım asırlık kutlu mazimizin özetidir.Acı da olsa gerçeklerdir.Ülkücü hareket bu günlere kolay gelmedi derken kast etmeye çalıştığım hakikatlerden bazıları işte bunlardır.geçmişten ders alarak,geleceğe yön veren Ülkücü hareket yarının kadrolarını oluşturmaya hazır ve taliptir.Ülkücü hareketi küçük görenler güçsüz görenler,az görenler bir gün Ülkücü harekete biat ve itaat etme zorunluluğun da kalacaktır”ifadelerini kullandı.Yapılan konuşmaların ardından etkinliğe katılan yaklaşık 20 kişilik grup yanlarında getirdikleri kitapları okuduktan sonra sessizce dağıldı.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10