Komite üyeleri fikir alışverişinde bulundu

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası 2016 yılı ilk Müşterek Komite Toplantısını önceki gün ÇTSO Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Çerkezköy TSO bünyesindeki 10 Meslek Komitesi'nin temsi

Çerkezköy 29.03.2016 01:12:00 0
Komite üyeleri fikir alışverişinde bulundu

FAALİYETLER MASAYA YATIRILDI

Toplantıda ilk olarak, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Oda İşleri Yöneticisi Seçkin Bayraktar tarafından, Çerkezköy TSO Meslek Komiteleri’nin 2015 yılı içinde gerçekleştirdiği faaliyetlerin sunumunu yaparken, komite temsilcileri ise önümüzdeki dönemlerde yapılabilecek çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu. Gündemin ikinci maddesinde, Çerkezköy TSO Genel Sekreteri Hakan Gel, Mesleki Yeterlilik Belgeleri hakkında bilgi verdi. Hakan Gel, Enerji Sektörü, İnşaat Sektörü, Metal Sektörü ve Otomotiv Sektöründe toplam 40 adet Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Mesleklerde, 26 Mayıs 2016 tarihinde itibaren Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmayan kişilerin çalıştırılması halinde; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş müfettişlerince yapılacak denetimlerde, belgesiz çalışan her kişi için işveren ya da işveren vekiline 500 TL idari para cezası verilecektir” ifadelerini kullandı.

“İŞ SAĞLIĞI ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜLÜYOR”

Toplantıda son olarak Temel Yangın Eğitimi ve İlk yardımcı Eğitimleri ile ilgili gündem maddesi görüşüldü. Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Kalite Sistem Yöneticisi Asude Çelen, 4.Meslek Komitesi tarafından, iş sağlığı güvenliği konusunda sürdürülen çalışma neticesinde üyelere nasıl destek olunabileceğinin araştırıldığını belirtti. Çelen, bu kapsamda, Komite Başkanı Seyfettin Belek, Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Komite Üyesi Metin Taşdelen ile Genel Sekreter Hakan Gel’in, Meslek Yüksek Okulu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü nezdinde görüşmelerde bulunulduğunu kaydetti.

ORGANİZASYONLAR YAPILACAK

Toplantının ardından Temel Yangın ve İlk Yardımcı Eğitimi konularında firmaların daha çok desteğe ihtiyacı olduğu sonucu çıktığını ifade eden Çelen, “Odamız, üyelerin konuyla ilgili talebini görmek ve programı bu doğrultuda yapmak amacıyla 1 ay boyunca duyurular yapmış talepleri toplamıştır.Sonuç itibariyle, ilk yardımcı eğitimi ve temel yangın eğitimi için eğitim talepleri mevcuttur.. En yakın zamanda, bu talepleri karşılayacak şekilde eğitim organizasyonlarını yapıp, üyelerimize iş sağlığı ve güvenliği konusunda önemli bir destekte bulunulması amaçlanmaktadır” dedi. Müşterek Komite Toplantısı, dilek ve temennilerin ardından sona erdi.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10