Davutoğlu sevindirdi, Ağbal üzdü

Türk-İş Konfederasyonu'na bağlı Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası Tekirdağ İl Temsilcisi Reyhan Pöge, "Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun 'Kamuda taşeron işçilerden b

4.04.2016 00:32:00 0
Davutoğlu sevindirdi, Ağbal üzdü

TAŞERON İŞÇİLERE KADRO HAYALİ BİLE KURDURMADILAR

Güvenlik-İş Sendikası olarak taşeron işçilerine kadro verilmesi amacıyla hazırlanacak olan yasa tasarısının Maliye Bakanlığınca yapılan açıklamalar nezdinde, gerçekleştirilmeye çalışılanın aslında ‘Taşeron İşçilere Kadro Yerine Hak Gaspı’ olduğunu öne süren Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası Tekirdağ İl Temsilcisi Reyhan Pöge, “Kamu’da taşeron işçilere kadro hayali bile kurdurmadılar. Maliye Bakanlığınca yapılan açıklamalarla birlikte ortaya çıkan ayrıntılar adeta kamuda taşeron işçisi ile dalga geçilir niteliktedir. Getirilmeye çalışılan yasa tasarısı ile birlikte, geriye dönük hakların ve kıdem tazminatının yok edilmeye çalışıldığı ortadadır” diye konuştu.

ÖZEL SÖZLEŞMELİ PERSONELE ‘HAYIR’, KADROLU İŞÇİLİĞE ‘EVET’ DİYORUZ

Taşeron işçilerin haklarından feragat edeceği düşüncesinin bile başlı başına yasa tasarısının ortaya çıkardığı bir hayal kırıklığı olduğunu kaydeden Reyhan Pöge, “Neticesinde 3 yıllık imzalanması düşünülen sözleşme ile Özel Sözleşmeli Personel statüsünde iş güvencesinden yoksun bir biçimde kamuda çalıştırılmak istenen taşeron işçiler sözleşme değil kadro istemektedirler. Özel Sözleşmeli Personele ‘HAYIR’, kadrolu işçiliğe ‘EVET’ diyoruz. Çalışma hayatını ilgilendiren ve taşeron belası gibi bir sorunu çözmeye çalışan Hükümet yetkililerinin böyle önemli bir konuyu taraflara sormadan, ortak akıla başvurmadan, ‘ben yaptım olacak’ anlayışı ise Sayın Başbakanımızın sivil toplum kuruluşları ve Sendikalar ile ilgili yaptığı açıklamaların tam tersidir” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMA BAKANLIĞI DENİLEN KURUM NE İŞE YARAR?

Pöge, “Hani bizlere sorulmadan, uzlaşılmadan çalışma hayatında kararlar verilmeyecekti! Bizlerin kaderi Maliye Bakanlığı’nda bir takım bürokratların masa başında aldığı kararlara mı kalacak? Ülkemizde Çalışma Bakanlığı denilen kurum ne işe yarar? Çalışma Bakanı’nı ilgilendiren bir konu da ülkemizin çalışma hayatında geldiği nokta ortadadır. Bizler özel güvenlik görevlileriyiz. Bizler zaten bir statüye sahibiz. Bizler 5188 sayılı Özel Güvenlik Görevlileri Kanununa tabiyiz. 4857 sayılı iş kanununa göre işçiyiz. Özel Güvenlik Görevlileri işçidir ve işçi kalacaktır. Dolayısıyla düzenlenecek ve çalışma hayatında kaosa neden olacak bu statüyü asla ama asla kabul etmiyoruz. Özel Sözleşmeli Personel statüsüne geçmek isteyen taşeron işçilerine sınav şartının getirilmesi ise tam bir muammadır. Sınavı kazanamayan taşeron işçiler açıkça işsiz kalacaktır. Bu nasıl güvencedir?” ifadelerini kullandı.

MEYDANLARA İNEREK HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ

Taşeron tasarısının bu haliyle mecliste görüşülmesinin sağlıklı olmadığını kaydeden Reyhan Pöge, “Taşeron işçilere kadro veriliyor aldatmacası ile birlikte düzenlemenin yasalaşması halinde yaşanılacak durumun mevcut düzenden daha kötü bir halde olacağı ortadadır. Kadrolu çalışma hayal olacaktır. Düzenlemenin yasalaşması halinde unutulmamalıdır ki ‘Taşeron Tasarısının Sendikaları Bitirecek’ bir işlevi de bulunmaktadır. Bizler Türk-İş Konfederasyonu’na bağlı Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası olarak gerekiyorsa taşeron tasarısına karşı meydanlara inerek hakkımızı arayacağız. Bu düzenlemenin bizi mevcut halimizden daha geriye götüreceğinin bir kez daha altını çiziyoruz. Taşeron işçilerin hakkı ‘Kadrolu İşçi’ olmaktır. Hakkımız olanı alana kadar, her türlü mücadeleyi vereceğiz” dedi.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10