Uzmanından KPSS tiyoları

Yargı Yayınevi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Can Oktaylar, 22-29 Mayıs ve 22-23 Ekim tarihlerinde Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girecek adaylara önerilerde bulundu.

Çerkezköy 4.04.2016 00:40:00 0
Uzmanından KPSS tiyoları

SEMİNER VERDİ

Cumartesi günü saat 13.00’de Çerkezköy Yargı Yayınevinin düzenlediği seminerde konuşan Yargı Yayınevi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Can Oktaylar, adaylara sınavın sadece öğretimsel değil, psikolojik ve test tekniklerini gerektiren yönlerini de son zamanlarda daha fazla dikkate almaları önerisinde bulundu. Sınavın bilgi ölçüyor gibi görünse de zeka ölçtüğünü belirten Oktaylar “ Sınav günü kitapçığı okuduğunuzda anlayabilecek misiniz? O an zaten sınavı kazanıyor ya da kaybediyorsunuz. Sınavdan sonra sorulara baktığınız zaman yanlış yaptığınız soruları doğru yapabiliyorsunuz” dedi.

“35 BİN ÖĞRETMEN ALINACAK”

KPSS Lisans sınavına 370 bin öğretmen adayının girdiğini kaydeden Oktaylar “ Bu sınava girecek öğretmenler arasından sadece 35 bin kişi alınacak. Avrupa’da KPSS yok. Avrupa ülkelerinde okullar belediyelere bağlı komisyonlarda mülakat ile öğretmen alıyor. KPSS’nin dışında adaletli bir sistem yoktur. Ama içeriği tartışılır. 2010 yılında kopya olayları ile ülke sallandı. 40 bin atama içerisinde 2 bin öğretmen adayının kopya ile ataması oldu. Siz 2 bin öğretmene değil de 38 bin atanan öğretmenlere bakınız. Hiçbir zaman haksız atamalarla bir yerlere gelemeyiz. Yeni kanunla birlikte Temmuz ayında bu yıl atama olmayacak. 2016-2017 yılı içerisinde ülkemizde 95 bin öğretmen ihtiyacı vardır. Şubat ayında ise 35 bin öğretmen ataması yapılacaktır” diye konuştu.

“OLUMSUZ DÜŞÜNCELERE GİRMEYİNİZ”

Sınava girecek öğretmen adaylarının sınavı kazanamamak kaygısından uzak durmaları gerektiğini kaydeden Oktaylar “ Örneğin ilköğretim matematik bölümünden 2 adaydan birisi yerleşirken, Sosyal bilgiler bölümü için 7 adaydan birisi yerleşiyor. Ben atanamayacağım diyerek olumsuz düşüncelere girmeyiniz. Bu süreci kontrollü yönetin ve her zaman öz güven sahibi olun” dedi. Çok soru çözmekle sınavın kazanılmayacağını ifade eden Oktaylar “ Sınavları kazanmak için her soruyu bir kez okuyup, yanıtlamaya çalışın. Süre ve zaman sizin için çok önemli. Heyecanlanmadan, gireceğiniz sınavı kazanmak kendi elinizde. Kaybetmek ise dünyanın sonu değildir” dedi.

SINAVDA NASIL BAŞARILI OLABİLİRİM

Sınav tarihi yaklaştıkça özellikle gazete, kitap okumanın, haber izlemenin önemli olduğunu kaydeden Oktaylar, yorum yapabilecek düşünce yapısına sahip olmanın, zamanı çok doğru kullanabilme adına önemli olduğunu vurguladı. Yargı Yayınevi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Can Oktaylar 15.30-17.00 saatleri arasında ise 22-23 Ekim tarihlerinde KPSS Önlisans-Ortaöğretim sınavına girecek olan adaylara “ Memur atama politikaları, sınav kapsamı, sorunların yapısal özellikleri, test stratejileri, puanlama sistemleri, sınavda nasıl başarılı olabilirim” konularında bilgiler verdi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10