Kılıçdaroğlu Çerkezköy'de

Sivil Toplum temsilcileri ile Tekirdağ Ramada Otel'de " büyük buluşma" adıyla düzenlenen toplantının ardından 17.30'da Çerkezköy Kızılpınar Mahallesine gelen CHP Genel Başkanı Kema

Çerkezköy 4.04.2016 00:47:00 0
Kılıçdaroğlu Çerkezköy

KIZILPINAR’A GELDİ

Kızılpınar Mahallesi Ülkü Sokak’ta yapılacak olan ilkokulun temel atma törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile diğer ilçelerin belediye başkanları, CHP İl Başkanı Recep Ökten, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Esengül Güven, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Şube Müdürü Abdullah Nair, Belediye Meclis üyeleri, Tekirdağ CHP İlçe Başkanları, Kızılpınar Mahalle Muhtarı Ahmet Milli, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, partililer ile vatandaşlar katıldı.

 

“MUTLULUK DUYUYORUZ”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programa geçildi. Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu Tekirdağ’ın en büyük üçüncü ilçesinde misafir etmekten mutluluk duyuyoruz. İlçemiz Edirne’den, Erzurum’a Amasya’dan Kırklareli’ne kadar işi aşı için gelmiş hemşehrilerimiz ile buluşma noktası oldu. İki yıllık süre zarfından Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ile beraber ortak olarak söz verdiğimiz hizmetlere adım adım ilerliyoruz” diye konuştu.

 

“HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Seçim beyannamesinde 30 Mart öncesinde ne söz verdiyseler hepsini yerine getirmek için mücadele ettiklerini kaydeden Akay “ Bu proje Türkiye’de örnek olacak projelerden birisidir. Tekirdağ Büyükşehir’in 11 ilçede 11 okul projesi gerçekten çok önemli projedir. Okul yapmak Belediyelerin görevi değildir. Bu Milli Eğitim Bakanlığının görevidir. Ancak nüfusu büyüyen ve yatırımı yetersiz kalan Çerkezköy’de, ikili öğretimlerle okuyan öğrencilerimizin sıkıntılarına Büyükşehir Belediyesi meclisi olarak kayıtsız kalmadık. Her yıl 1 okul ihtiyacı doğan Çerkezköy’e sosyal demokrat belediyecilik anlayışını göstermek için bu projeyi hayata geçiriyoruz” açıklamasında bulundu.

 

“OKUL İÇİN KIZILPINAR’I SEÇTİK”

Bu projeyi Kızılpınar’da bilerek istediklerini kaydeden Akay “ Çünkü Kızılpınar Çerkezköy’ün büyüyen mahallesidir. Bizler de ilkokulun, nüfusun en hızlı büyüdüğü mahallede yapılmasını istedik. Buranın sıkıntılarını da biliyoruz. İkili eğitimlerde ve kalabalık nüfuslarda çocuklarımız sıkıntıdalar. Bu sebeple okulumuzun Kızılpınar’da yapılmasına hassasiyet gösterdik. Bugün burada sadece okulun temelini değil geleceğe de temel atıyoruz. Çerkezköy’ün her geçen daha fazla milli eğitim yatırımına ihtiyacı olduğunu buradan ifade ediyorum. 1990 yılında Kızılpınar belediye oldu. O zamanlar nüfusu 2500-3000 civarında iken 26 sene sonra 30 bini aşmıştır. Çok kötü yönetilmiş bir Kızılpınar aldık. Sizlerin de sabrının kalmadığını biliyoruz. Kızılpınar’da yaşayan vatandaşlarımıza bugün müjdelerle geldik. Kızılpınar’ın hak ettiği yatırımları yapacağız ve seçim öncesi verdiğimiz vaatleri de yerine getireceğiz. Sabrın sonu selamettir. Çok yakında alt yapıya başlayacağız ve üst yapıyı da tamamlayacağız. 2019’da bunlarla sizlerin karşısına çıkacağız” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

“KIZILPINAR’IN SORUNU TEKİRDAĞ’IN AYIBIDIR”

11 ilçede 11 okul projesinin kendisine ait olmadığını kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Bu projede 11 ilçe belediye başkanımızın, 60 meclis üyemizin ve sizlerin hakkı vardır. Bu da sizlere helal olsun. Bu projede yaptığımız Süleymanpaşa ilköğretim Okulunu gelecek ay Milli Eğitim Bakanlığına teslim edeceğiz. Buraya gelirken elimiz boş gelmedik. 35 bin nüfusa ermiş Tekirdağ’ın en büyük mahallesi Kızılpınar’da kanalizasyon ve alt yapının olmaması Tekirdağ’ın ayıbıdır. Büyükşehir olarak bu ayıbı bugün kaldırıyoruz, ihalesini yaptık. Bir ay sonra temelini atacağız. 11 okul projesi içerisinde toplam 254 derslik olacak. 56 bin metrekare kapalı alana 46 milyon TL harcayacağız. Tekirdağ’a hayırlı olsun” diye konuştu.

 

HİZMET İÇİN GELDİK

Tekirdağ ve Çorlu’da 15 yıldır bitmeyen kültür sarayına da değinen Albayrak “Bu Kültür sarayını bitiremeyecekseniz biz Büyükşehir Belediyesi olarak bitiririz. Bunun için de Kültür Bakanlığımıza valilik aracılığı ile talepte bulunduk. Saray ve Çerkezköy’ün kültür sarayı ihtiyacı var. Bunun da müjdesini veriyorum. Biz buraya hizmet için geldik. Bütün bu hizmetler sonunda, 30 Mart 2019 tarihinde 11 ilçe belediye başkanımız ile beraber verdiğimiz sözleri tutmuş olmanın mutluluğu içinde olacağız. Bunun sonunda halkımız ve Tekirdağ kazanacak” dedi.

 

“TÜRKİYE’YE İHTİYACIMIZ VAR”

Programda alkışlar eşliğinde mikrofona davet edilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Benim hayatımda yaptığım en güzel işlerden birisi de bir okulun temelini atmaktır. Çünkü bizim güzel bir Türkiye’ye beraber yaşayacağımız Türkiye’ye ihtiyacımız var. O Türkiye’de çocuklarımızın çok iyi okuması lazım. Her türlü imkanın sağlanması gerekiyor. Eğer çocuklarımız okursa Türkiye geleceğe de güvenle bakar. Çocuklarımız iyi yetişirse anne ve babalar olarak bütün çocuklarımızla kıvanç ve övünç duyarız” dedi.

 

“ÇOK YAKIŞIKLI “

Sosyal demokratın vatandaşlardan toplanan her türlü verginin hesabını millete veren kişi olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu “ Belediyelerin görevi hizmet vermektir. O görevi yaparken nasıl yaptığını, projelerinin maliyetinin ne kadar olduğunun hesabını millete vermelisin. O açıdan 2 belediye başkanımız ile bu güzel tesisin temelini atacağız ve yakın zamanda da hizmete açılacak. Milli Eğitim Bakanlığının yapması gereken yatırımı çocuklarımızı düşündüğümüz için, onların anne ve babalarını düşündüğümüz için biz yerine getiriyoruz. Çünkü biz sosyal demokratız. Çünkü insanımızı çok seviyoruz. Çerkezköy’ün genç ve yetenekli bir Belediye Başkanı var. Aynı zamanda yakışıklı biri. Sizlere de güzel hizmetler yapıyor. Sizler gibi bizde Belediye Başkanınızı çok seviyoruz” diye konuştu. Konuşmaların ardından temel atma töreninde Kılıçdaroğlu ve protokol üyeleri butona basarak ilk harcı attı.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10