"Avukatın asli görevi halkı uyandırmaktır"

5 Nisan Avukatlar günü münasebetiyle Tekirdağ Baro Başkanı Av.Huriye Altay Erol ve Çerkezköy'lü avukatlar Cumhuriyet Meydanındaki anıta çelenk bıraktı.

Çerkezköy 6.04.2016 01:31:00 0

ÇELENK SUNDULAR

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından avukatlar adına anıta çelengi Tekirdağ Baro Başkanı Av.Huriye Altay Erol bıraktı. Günün anlam ve önemine belirten konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Baro Başkanı Av.Huriye Altay Erol ” Bugün yeni bir ‘5 Nisan Avukatlar Günü’ nedeniyle buluştuğumuz, bu özel günde burada ve birlikte olduğumuz için mutluyum. Her şeyi ile güzel ve bereketli ülkemizin ebedi sahibi, kanaatkar ve mütevazi Türk Milleti, zor yıllardan geçiyor. Sayısız badire atlatmış olan bu millete musallat olan, bu güzelim memlekette sayısız kere kışkırtılan terör illeti, artık her zamankinden daha acımasız ve daha çok can almaya başladı. Bu günler suni ve şahsi çıkar kavgalarıyla, manevi değerlere bile eder biçilen aymazlıkla, uçkuruna sahip olamayan, ilkelliğini din maskesinin ardına saklayan ahlak düşkünleriyle, kadını ve çocuğu insan değil mal gören zihniyetle,paraya duyulan tamahla,ucuzlayan canlarla tarihe geçmektedir. Biz avukatlar ,her dönemde olduğu gibi bu günde, çok yönlü bakış açımızla her şeyin sorgulayıcısı,halkın,hukuktaki güvencesiyiz. Avukat, önemini ve zorluğunu bilerek seçtiği mesleğinde, verdiği kararın arkasında duran, sabır ve inançla çalışan bir özgürlük önderidir” diye konuştu.

“AVUKATIN VİCDANI VE İRFANI HÜRDÜR”

Avukatların kayıtsız, şartsız hukukun üstünlüğüne ve bağımsız yargıya güvendiğini kaydeden Erol  “

Avukat, avukatsız yargının adil olmayacağını bilir. Avukatın pusulası,laik ve demokratik Cumhuriyetin evrensel kanunları ve şaşmaz vicdanıdır. Avukatın vicdanı hür, irfanı hürdür. Avukat tam bağımsızdır. Yasama ve yürütmenin  emir komutasına dahil olmaz. Avukat,hakkı gözetmenin  ve haklıyı savunmanın erdemini bilir,o yüzden adaletin bekçisi ve ömürlük emekçisidir.Bu yüzden avukat, umutla ve inatla avukat kalmaya devam eder.Avukat yoksa, adalet asla adil olmayacaktır.Her yanı güzel ve bereketli ülkemizin ebedi sahibi olan,mütevazi ve kanaatkar Türk milletinin zor yıllardan geçtiğini,terörün her türlüsünün,hem de hiç sebep yokken,her zamankinden daha çok can aldığını da biliyoruz. Bu gün avukat olmak her zamankinden daha zor ve hayati önemdedir. Ömrünün en kıdemlisini, evladını eşini,kardeşini namert bir hırsın biçtiği zamansız ecele kurban veren ana-babaların hiç iyileşmeyecek yangınları için adil olmak,olmayana karşı durmak,son nefese kadar avukatın can borcudur” ifadelerini kullandı.

“AVUKATIN ASLİ GÖREVİ HALKI UYANDIRMAKTIR”

Avukatın asli görevinin halkı uyandırmak olduğunu belirten Erol “Adaletli olmak,insan olmak,adil olmak, insan onurudur ve namus borcudur.Namert bir hırsın acımasız ve zamansız eceline şehitler veren ana babaların hiç sönmeyecek yangınları,hiç iyileşmeyecek yaralarına hürmeten adil olmak,olmayana karşı durmak,avukatın son nefese kadar can borcudur. Avukatın asli görevi halkı uyandırmaktır.Biz görevimizi hukuka,ahlaka,mesleğin onuruna ve kurallarına uygun yapacağımıza şeref ve namus için yemin ettik. Yemine sadık kalmak boynumuzun borcudur. Burada olduğumuz için teşekkür ederim. İyi günler görmek,örnek insan olmak için,yenilenme gücünü insandan alan bir umutla,5 Nisan Avukatlar günümüzü kutluyor,Tekirdağ barosu yönetim Kurulu ve şahsım adına hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10