Romanlar gönüllerince eğlendiler

Bu yıl Çerkezköy'de ilk kez kutlanan 8 Nisan Dünya Romanlar günü coşkuyla kutlandı. Çerkezköy'de yaşayan roman vatandaşlar ilçede ilk kez kutladıkları 8 Nisan romanlar gününde kendi yerel

Çerkezköy 10.04.2016 22:37:00 0
Romanlar gönüllerince eğlendiler

PROGRAM DÜZENLENDİ

Önceki akşam düzenlenen etkinliğe Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahalle Muhtarı Tahsin Akgün, Çerkezköy Müzisyenler ve Romanlar Dernek Başkanı Okan Sevgi ile çok sayıda roman vatandaş katıldı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Programda konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Müzisyenler ve Romanlar Denek Başkanı Okan Sevgi “Bu gün ilçemizde kutladığımız 8 Nisan Dünya Romanlar günü 1990 yılından bu yana kutlanmaktadır. Ancak Çerkezköy’de yaşayan Roman vatandaşlar olarak bizler bu yıl ilçemizde ilk kez 8 Nisan dünya Romanlar gününü kutluyoruz. Bu nedenle ilçemizde yaşayan romanlar olarak böyle güzel bir eğlenceyi ilk kez düzenlemenin de birlikte heyecanını yaşıyoruz. Bizlerin bu mutlu gününde yanında olan herkese teşekkür ediyorum. 6 Mayıs tarihinde hep birlikte hıdrellez şenliği kutlaması yapacağız” dedi.

“NEŞENİZ BOL OLSUN”

8 Nisan Dünya Romanlar Gününde bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz “ 8 Nisan Dünya Romanlar gününüz kutlu olsun.Çerkezköylüler olarak bizler  iyi ve kötü günlerinizde  de her zaman sizlerin yanınızdayız.Çerkezköy Müzisyenler ve Romanlar dernek başkanı Okan Sevgi  kardeşimiz de kent konseyimizin bir üyesi bu gün buraya onun davetlisi olarak kendisine destek olmak için geldik.Eğlenceniz ve neşeniz bol olsun” dedi.

“SİZLER HEP NEŞELİ İNSANLARSINIZ”

Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahallesi Muhtarı Tahsin Akgün ise, “Bu gece burada Mahalle muhtarınız olarak sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Sizler her zaman gamı kederi bir tarafa bırakan ve neşeli olmaya özen gösteren insanlarsınız.Hepinizin 8 Nisan Dünya Romanlar günü kutlu olsun.Sağlık ve mutluluğunuz eksilmesin” dedi.

“HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

Programda daha sonra katılan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay  “ Bugün sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyum. Çerkezköy Belediyesi olarak sizlerin daha iyi şartlarda yaşamanızı sağlamak için projeler hazırlıyoruz. İnşallah bunu 3 yıl içerisinde gerçekleştireceğiz. Sizlerin ne zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğinizi de biliyoruz. Takdir edersiniz ki her şey bir anda olmuyor bunların gerçekleşmesi içinde zamana ihtiyaç var ama şunu da iyi bilmenizi istiyorum. Görev süremiz içerisinde yaşamınızı kolaylaştıracak projeleri hayata geçireceğiz. Sizlerin yaşamlarınızı kolaylaştırma yönünde Çerkezköy Müzisyenler ve Romanlar Dernek Başkanı Okan Sevgi kardeşimiz sizlerin sıkıntılarınızı ve taleplerinizi bizlere devamlı olarak iletiyor ve bizde Çerkezköy Belediyesi olarak sizlerin sıkıntılarınızın çözümlenmesi için ne yapabiliriz diye projeler hazırlamaya başladık. Biz her zaman sizlerin yanınızdayız ve yanınızda olmaya da devam edeceğiz.Bu vesileyle hepinizin 8 Nisan Dünya Romanlar günü kutlu olsun” dedi.

BAŞKAN ROMAN OYNADI

Konuşmaların ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahalle Muhtarı Tahsin Akgün,

Çerkezköy Müzisyenler ve Romanlar Dernek Başkanı Okan Sevgi roman vatandaşlarla birlikte Roman havası oynadılar. Ardından yerel sanatçılar ve canlı müzik eşliğinde roman vatandaşlar saat 20.00’den saat 22.30’a kadar çeşitli roman havalarını doyasıya oynadılar. Havai fişek gösterilerinin ardından romanların yaşamından kesitlerin sunulduğu slayt gösterisi sunuldu.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10