Saadet Partisi'nden fikir duvarı

SAADET Partisi (SP) Tekirdağ İl Gençlik Kolları üyeleri, Çerkezköy Belediye meydanında oluşturdukları 'Türkiye'de Terör Nasıl Biter?' konulu fikir duvarına terörle mücadele konusundaki dilek ve gör

Çerkezköy 10.04.2016 22:38:00 0
Saadet Partisi

İLGİ GÖSTERDİLER

Saadet Partisi Tekirdağ Gençlik Kolları Çerkezköy Belediye meydanında stant açtı. Vatandaşlardan “Fikir Duvarı “ ismini verdikleri pankartlarına  “terör nasıl biter” sorusuna cevaben fikirlerini yazmalarını istediler. Bu ilginç eyleme Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Murat Vakitçi, Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon, Tekirdağ İl Gençlik Kolları Başkanı Oktay Çalışkan, partililer ile vatandaşlar ilgi gösterdi.

“İNANÇLARIMIZ ETRAFINDA TOPLANMALIYIZ”

Etkinliğe katılan Saadet Partisi Tekirdağ il Başkan Yardımcısı Murat Vakitçi gençleri tebrik ederek bir konuşma yaptı. Vakitçi konuşmasında; Türk, Kürtsüz; Kürt, Türksüz yapamaz. Biz kardeşiz, bu toprağı birlikte savunduk, Ülkemizi birlikte kurduk. Bir bedenin uzuvlarıyız. Rabbimiz birdir, Peygamberimiz birdir, Kitabımız birdir, kıblemiz birdir, bayrağımız birdir.  Bu kadar birlik yetmiyor mu?  İnançlarımız etrafında birleşmeliyiz. Bu kanın durması, barış ve kardeşliğin tesis edilmesi gerekir. Herkese temel insani haklarının pazarlık konusu yapılmadan verilmeli. Bölgeye yatırım yapılmalı, istihdamın sağlanmalı.  “Önce Ahlak ve Maneviyat” prensibini esas alan maneviyatçı eğitim modeline geçilmeli, çocuklarımızı vatanını, milletini seven evlatlar olarak yetiştirilmelidir. Bütün ülke evlatları, bu meyanda Müslümanlar arasında kardeşliğin doğmasına zemin hazırlanmalı. Faizci sömürü düzenin terk edilerek yerine Adil Düzen’in kurulmalı. Yabancı güçlerin teröre desteklerinin önlenmeli.

*Bölgede çalışan kamu görevlilerinin; bölgenin sosyal ve kişilik yapılarını çok iyi bilen bir yönetim, bölge insanlarına şefkatle yaklaşabilecek ve onlarla bütünleşebilen bir yaklaşım sergileyecek şekilde eğitilmelidir. Yaygın ve hızlı çalışan bir istihbarat, teröristleri hedeflerine varmadan tespit edebilecek bir haberleşme sistemi kurulmalı, bölge için özel kalkınma programı uygulanmalıdır. Teröre destek veren İncirlik üssü boşaltılmalıdır. Terörist olayların cereyan etmeden önce, daha hazırlık safhasında iken önlenmesi, bunun için kuvvetli istihbarata ilaveten, modern teçhizat ve özel eğitim görmüş, süratli ulaşım gücüne sahip profesyonel timlerin sayılarının artırılmalıdır.Her şeyden öte birlikte kurduğumuz bu ülkede birlikte yaşamaktan başka çaremiz yok.Tekrar özümüze aslımıza dönmekten başka çaremiz yok” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10