Satranç turnuvası düzenlenecek

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kapaklı TSF Temsilciliğinin organize ettiği " Kapaklı Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası " 17 Nisan 2016 Pazar günü Başakşehir Kolejinin ev sa

Kapaklı 14.04.2016 02:56:00 0
Satranç turnuvası düzenlenecek

PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Pazar günü turnuvanın 1.turu saat 10.30’da başlarken, turnuva beş tur üzerinden yapılacak. Turnuvada dereceye giren öğrenciler ödüllerini ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramında protokol üyelerinin elinden alacak. Turnuvaya Kapaklı’da satranç sporu çalıştıran antrenörlerin TSF lisanslı sporcuları katılırken, turnuvaya katılacak sporcular okullarında satranç egzersizi yapan öğretmenlerine veya okul idaresine başvurabilecekler. Turnuva sonucu Türkiye Satranç Federasyonuna gönderilecek ve UKD değerlendirilmesine tabi olacak.

SATRANÇ İNSANA MÜCADELE RUHU KAZANDIRIR”
Kapaklı TSF Temsilcisi Murat Bektaş; “Kapaklı TSF Temsilciliği olarak, zihinsel gelişimde önemli bir yeri bulunan ve öğrencilere yararlı alışkanlıklar kazandıran satranç sporuna verdiğimiz destek her zaman sürecektir. Öğretmenlik vicdan ve sorumluluk gerektiren önemli mesleklerin başında gelmektedir. Vicdan ve sorumluluk sahibi olan insanlar başkalarının iyiliği ve rahatı için mücadele eder. Satranç zorluklarla dolu olan dünyanın en güzel oyunudur. İnsanı güçlendiren de hayatın zorluklarıdır. Satrançta Her taşın kendi işlevi vardır. Bazıları zayıftır, bazıları ise güçlü. Bazıları oyunun başında işe yarar, bazılarıysa sonunda. Ama kazanmak için hepsini kullanmak zorundasın. Aynen hayatta olduğu gibi, satrançta da skor tutulmaz. On parçanı kaybedip, yine de kazanabilirsin oyunu. Satrancın güzelliği budur işte. İşler her an tersine dönebilir. Kazanmak için yapman gereken tek şey tahtanın üzerindeki olası hamleleri ve anlamlarını iyi bilmek ve karşındakinin ne yapacağını kestirmek. Bu doğrultuda hafta sonu hiçbir menfaat beklemeksizin turnuvada görev alacak öğretmenimize ve centilmence mücadele edecek öğrencilerimize teşekkür eder başarılarının devamını dilerim.” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10