Genç mucitler projelerini tanıttılar

Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi geleneksel "TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı" dün düzenlenen programla açıldı.

Çerkezköy 14.04.2016 03:10:00 0
Genç mucitler projelerini tanıttılar

PROGRAM DÜZELENDİ

Fuar açılışına  Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nemci Akman, Çerkezköy İlçe gençlik ve Spor Müdürü Metin Aysal, Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Çerkezköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay,Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Güldez, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile sivil toplum kuruluşu yöneticileri katıldı.

203 PROJE SERGİLENDİ

Açılışta konuşan Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Güldez, Fuarın Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK arasında imzalanan protokol neticesinde açıldığını belirterek, “İlçemiz Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı ile TUBİTAK arasında imzalanan protokol gereği,’TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı’na müracaatta bulunmuş ve destekleme kararı çıkmıştır. Okulumuzun spor salonunda açılan bu fuarda 75 adet proje, 55 performans çalışması ve 73 atölye çalışması sergilenmiştir” dedi.

 

 

“EMEĞİ GEÇENLERİ TEBRİK EDİYORUZ”

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’da yapılan güzel proje çalışmaları neticesinde bir çok projenin sergilenmiş olmasından  da mutluluk duyduklarını belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığımız ve TUBİTAK arasında imzalanan protokol kararı ile burada çok kapsamlı çalışmalar neticesinde bir çok işin sergilendiğini görüyoruz. Bu proje çalışmalarında emeği geçenleri ve projelerde özveriyle çalışan öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik  ediyoruz” diye konuştu.

“SORUMLULUĞU OMUZLARIMIZDA HİSSEDİYORUZ”

Çocukların daha iyi yerlere gelmesi için eğitime çok önem verdiklerini de belirterek “ Geleceğimizin teminatı olan ve yarın bizlerin yerini alacak olan çocuklarımızdır. Bu nedenle onların daha iyi yerlere gelmeleri için eğitime çok veriyoruz. Her zaman çocuklarımızın gençlerimizin sorumluluğunu omuzlarımızda hissediyoruz. Bu nedenle eğitim seferberliğine önem veriyoruz. Bilim ve Teknoloji hayatımızın önemli bir parçasıdır. Bu gün burada projelerini sergileyen çocuklarımızın yarının mucitleri olduğunu düşünüyorum. İlçe Kaymakamı olarak onların yaptıkları bu çalışmalardan büyük mutluluk ve onur duyuyorum.Bu çalışmalarda emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik  ediyorum” açıklamasında bulundu.

 

 

FUAR DA SERGİLENEN ÇALIŞMALAR İLGİ GÖRDÜ

Yapılan konuşmaların ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, başta olmak üzere protokol mensupları fuarda sergilenen çalışmaları ilgiyle incelerken, öğrenci ve öğretmenlerden bilgiler aldılar. Ardından sergi açılışına katılan katılımcılara ikramda bulunuldu. Okul yetkilileri yaptığı açıklamada fuarın iki gün açık kalacağını kaydetti.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10