Çocuk şenliğinde eğlendiler

Çerkezköy Belediyesinin bu yıl 3'sünü gerçekleştirdiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenliği Kapalı Pazar yeri otoparkında gerçekleştirildi.

Çerkezköy 25.04.2016 02:30:00 0
Çocuk şenliğinde eğlendiler

 

BİNLERCE KİŞİ KATILDI

Binlerce kişinin katılım gösterdiği Çocuk şenliğine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan,AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP İlçe Başkanı Koray Önsel,  İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Metin Aysal, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, meclis üyeleri , siyasi parti temsilcileri, Bulgaristan,Makedonya ve Arnavutluk’tan gelen öğrenci ve öğretmenler ile yaklaşık beş bin kişi katıldı.

 

 

“ATATÜRK’E MİNNETTARIZ”

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlarken, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay gerçekleştirdi. Akay “ Bu yıl Çerkezköy Belediyesi olarak çocuk şenliğimizin üçüncüsünü düzenliyoruz. Tarihle birlikte yaşadığımız topluluğun çocukları olan balkanlardan ülkemize gelen çocuklarımızla birlikte bu coşkuyu birlikte yaşıyoruz. Çocuklarımız bizim geleceğimizin teminatıdır. Bu kardeşlik duygusu ile bu gün bizlerin gurur günüdür. 1923’de bir devri kapatarak yeni bir devir başlatan ve ‘Yurtta sulh dünyada sulh diyerek tüm dünyaya kardeşlik duygusunu aşılayan Cumhuriyetimizin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk, padişahlık tahtını alarak halka vermiştir. Selanik’te doğan mavi gözlü Gazi Mustafa Kemal Atatürk adını her duyduğumuzda onu bir kez daha saygıyla minnetle anıyoruz.Atam sen hiç merak etme bu cocuklar vatana bayrağa sahip çıkacaktır” dedi.

 

 

“BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN”

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’da programda konuşma gerçekleştirdi. Organizasyonu gerçekleştiren herkese teşekkür eden Kubilay “ Çerkezköy Belediyemiz tarafından tertip edilen ve üçüncüsü düzenlenen çocuk şenliğini düzenleyen Başkan Akay’a bu organizasyon için teşekkür ediyorum. Dünyada tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Çocuk Bayramını çocuklarımıza armağan eden Cumhuriyetimizin kurucu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha huzurunuzda rahmet ve minnet ile anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Cocuk Bayramınız kutlu olsun” dedi.

 

 

GÖSTERİLER İLGİ İLE İZLENDİ

Kaymakam Metin Kubilay’ın konuşmasının ardından şenlikte ilk gösteriyi Makedonya’dan gelen öğrenciler yöresel halk  oyunlarını sergiledi. Arnavutluk ve Bulgaristan’dan gelen öğrenciler de çeşitli gösterilerde bulundular. Çerkezköy  Belediyesi İzcilik Kulubü öğrencilerinin de gösterisi büyük beğeni toplarken, program sonunda Çerkezköy’e gelerek çocuk şenliğine katılım gösteren Makedonya, Arnavutluk ve Bulgaristan öğretmen ve öğrencilerine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından plaket verildi. Çocuk şenliğine katılan minikler çizgi film kahramanları ve palyaçolar ile unutamayacakları bir gün geçirirken, programa sponsor olan firmalar ise çocuklara oyuncak ve ikramlarda bulundu.

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10