Fikir alışverişinde bulundular

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası 7.Meslek Komitesi üyeleri, üniversite-sanayi arasındaki işbirliğinin artması için yapılacak çalışmaları görüşmek üzere Namık Kemal Üniversitesi Çorlu MÃ

Çerkezköy 27.04.2016 01:05:00 0
Fikir alışverişinde bulundular

FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR

Öğrencilere yönelik staj imkanları ve sektör tümleşik eğitim konularının öne çıktığı ziyarette, üniversite-sanayi iş birliğini geliştirmek ve süreklilik sağlamak adına ne gibi çalışmalar yapılabileceği hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Gerçekleşen ziyarete Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası 7.Meslek Komitesi Başkanı ve Meclis Üyesi Özcan Doğu Kaya, Başkan Yardımcısı Ali Memiş, Komite Üyesi ve aynı zamanda Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Görgün, Komite Üyeleri Eyüp Esen ile İlyas Yahşi, Çerkezköy TSO Proje Geliştirme Yöneticisi Ayşenur Taş ile Basın Halkla İlişkiler Sorumlusu Murat Yakar katıldı.

“İŞ BİRLİKLERİNİ SÜREKLİ HALE GETİRMELİYİZ”

Fakülte olarak bölgedeki potansiyelin farkında olduklarını kaydeden Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Tecer “ Bizlerde bu potansiyelin faydalı olması için çalışmalar yapıyoruz. Bölgemizdeki Organize Sanayi Bölgesi

yönetimleri ile bir araya geliyoruz. Örneğin, işletmelerdeki verimliliği arttırmaya yönelik projemiz var. Tekstille ilgili protokolümüz var. Münferit iş birliklerini organize ve sürekli hale getirmeliyiz” diye konuştu.

“YARARLI OLACAK”

Belli bölümlerdeki başarılı öğrencilere staj imkanı sağlanmasının da önemine dikkat çeken Tecer, bu sayede öğrencilerin içindeki cevherin de ortaya çıkacağını, bu durumun hem öğrenci hem de işletmeler açısından büyük yarar sağlayacağını ifade etti. Öğrencilerin, okuldaki eğitimlerinin yanında, haftanın 2-3 günü işletmelere giderek burada pratik kazanmalarının faydalı olacağını belirten Tecer, bu uygulamayı hayata geçirmek için neler yapılabileceği noktasında çalışmaları gerektiğine vurgu yaptı. Akademik personel ve sanayicilerin ortak bir platformda buluşturulması fikrinin de görüşüldüğü ziyarette, Dekan Tecer, laboratuvar ve makine teçhizat desteğinin de kendileri için yararlı olacağını dile getirdi.

KONUYU DEĞERLENDİRECEKLER

Sanayi Üniversite işbirliği için üyelerin de talebi olduğunu kaydeden 7.Meslek Komitesi Başkanı Özcan Doğu Kaya da, en kısa sürede üniversite yetkililerini Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasında ağırlamak istediklerini kaydetti. Sektör Tümleşik Eğitim projesinin büyük yarar sağlayacağı görüşünde birleştiklerini ifade eden Kaya “ Proje için en kısa zamanda çalışma yapılması gerekiyor” dedi. Ziyarette konuşan Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Görgün, gündeme gelen konuların Yönetim Kurulu’nda değerlendirileceğini kaydetti.


0282 726 91 91
0282 747 65 10