Lastik-İş Trelleborg ile anlaşma sağladı

DİSK'e bağlı Lastik-İş Sendikası ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Trelleborg Otomotiv San. Ve Ticaret A.Ş. arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Çerkezköy 30.04.2016 22:27:00 0
Lastik-İş Trelleborg ile anlaşma sağladı

GÖRÜŞMELER SONUCA BAĞLANDI

Toplu iş sözleşmesi imza töreninde Lastik-İş Genel Merkez Örgütleme Daire Başkanı Muharrem Özen, Lastik-İş Sendikası İstanbul Şube Başkanı Ali Öztürk, İdari Sekreter Sinan Turan, Mali Sekreter Necmettin Bayram, Çerkezköy Bölge Temsilcisi Bülent Topçu, Lastik-İş İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Baz ve Yasin Onar, İşyeri Temsilcileri Savaş Cesur, Engin Kayar ve Hüseyin Turan ile sendika üyeleri hazır bulundu. Lastik-İş Sendikası İstanbul Şube Mali Sekreteri Necmettin Bayram, “Trelleborg yetkilileri ile bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri nihayet sona erdi. İşçi kardeşlerimiz için en avantajlı sözleşmeyi hazırlamaya çalıştık. Sonunda işveren ile iki yıllık sözleşme imzaladık. Başta sendika üyelerimiz olmak üzere işçi kardeşlerimiz ve Trelleborg Otomotiv San. Ve Ticaret A.Ş. yönetimine hayırlı olsun” dedi.

İLK YIL YÜZDE 30 ZAM

Sözleşme kapsamında Trelleborg Otomotiv San. Ve Ticaret A.Ş. işçileri ilk 6 ay için brüt 400 Lira yani yaklaşık yüzde 26 oranında zam alacak. İkinci 6 ay için işçilere enflasyon oranında zam yapılacağını belirten Necmettin Bayram, “İmzalanan sözleşme kapsamında işçilerin maaşı ilk bir yılda toplam yüzde 30 oranında artmış olacak. Üçüncü 6 ay için enflasyon + 100 Lira, dördüncü 6 ay için de enflasyon + 60 Lira zam yapılacak. Bunun dışında diğer haklarda da iyileştirmeler yapıldı. İşçiler için hazırlanan sosyal paketler, 4 bin 650 Liraya yükseltildi” dedi.

ÖLÜMLERDE BİN 100 LİRA İLE 9 BİN LİRA ARASINDA YARDIM YAPILACAK

Toplu İş Sözleşmesi kapsamında işçilere Özel Sağlık Sigortası yapılacağını ifade eden Necmettin Bayram, “Bu sayede işçilerle birlikte eş ve çocuklarının da sağlıkları güvence altına alınmış oldu” dedi. İşçilere evlenme durumlarında yapılan 757 Liralık yardımın 850 liraya çıkarıldığını kaydeden Bayram, “Doğum yardımları da 141 Liradan 300 Liraya kadar çıkarıldı. Ölümlerde bin 100 Lira ile 9 bin Lira arasında yardım yapılacak. Öğrenim durumlarında ise 250 Lira ile 725 Lira arasında yardımda bulunulacak” ifadelerini kullandı. Lastik-İş Sendikası İstanbul Şube Mali Sekreteri Necmettin Bayram, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da işçilerin yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10