"1 Mayıs'ı coşkuyla kutladık"

Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, dün düzenlediği basın toplantısında Çanakkale'de kutladıkları 1 Mayıs İşçi B

Çerkezköy 2.05.2016 21:27:00 0

“10 BİNE YAKIN ÜYEMİZLE KATILDIK”

Türk-İş Tekirdağ İl temsilcisi ve Türk metal Sendikası Çertkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Türk-İş’e bağlı sendikalar olarak bu yıl ilk kez birlikte Çanakkale’de 1 Mayıs İşçi Bayramını kutladıklarını belirterek, “Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Türk-İş, Başkanlar Kurulu’nun aldığı kararla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü bu yıl merkezi Çanakkale olmak üzere tüm Türkiye’de kutladı. Çanakkale’de kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne sendikamız, Çanakkale’ye yakın şubelerimizden 10 bine yakın üyemiz ile katıldı. Çerkezköy Şubesinden 5 otobüs 225 kişi katıldı” dedi.

 

“KARANFİL BIRAKTIK”

Koçak “ 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Türk-İş Genel Sekreterimiz ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ ın, beraberindeki heyetle, 1 Mayıs 1977 yılındaki,1 Mayıs olaylarında  hayatını kaybeden işçileri anma için Kazancı Yokuşu'na karanfil bırakması ve basın açıklaması yapması ile başladı. Merkezi Çanakkale olan 1 Mayıs kutlamaların da ise, Türk-İş’e bağlı sendikalar erken saatlerde İlin Salı Pazarı mevkiinde toplandı. Daha sonra  burada on binlerce işçinin Türk_iş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak başta olmak üzere Türk_İş’e bağlı Sendikaların genel başkanları ve yönetimleriyle birlikte kortej halinde yürüyerek miting alanı İskele meydanında geldik. Burada gerçekleştirilen törende Türk-İş Teşkilatlandırma Sekreterimiz Eyüp Alemdar’ ın açılış konuşması ile başladı.

 

“ TÜRK İŞÇİ HAREKETİ VERDİĞİ MÜCEDELEDEN ZAFERLE AYRILACAK”

Programda Türk İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın alanı dolduran binlerce emekçiye seslendiğini kaydeden Koçak, konuşmasında Genel Başkanımız Çanakkale’de verilen kurtuluş savaşına da değinerek, Türk işçi hareketinin de verdiği mücadelelerden zaferle ayrılacağını ifade etti. Türk-İş Tekirdağ İl temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Türk-İş genel Başkanı Ergün Atalay’ında yaptığı konuşmada çalışma hayatına değinerek çalışma hayatının sorunlarını dile getirdiğini belirterek, “Genel Başkanımız Kavlak’ ın ardından,konuşan Türk-İş Genel Başkanımız Ergün Atalay’da  çalışma hayatı ile ilgili temel sorunları  tek tek sıralayarak değerlendirdi.Atalay bu konuda Türk-İş'in izlediği temel politikaları da tek tek izah ederek anlattı.Olgun ve tam bir kardeşlik ve beraberlik içerisinde kutladığımız 1 Mayıs İşçi bayramı olaysız ve amacına uygun bir şekilde kutlandı. Çanakkale’de kutladığımız 1 Mayıs’a coşku, yoğun katılım, birlik ve beraberlik damgasını vurdu.”diye konuştu.

 

 ÇANAKKALE ŞEHİR GEZİSİDE YAPILDI

Meydanda gerçekleşen 1 Mayıs kutlamalarının ardından Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi üyeleri ile birlikte Çanakkale’yi gezdiklerini kaydeden Koçak “ Şehir turu gerçekleştirip Çanakkale’nin simgelerinden birisi olan Truva atı önünde de hatıra fotoğrafı çektirdik” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10