Yüceer: "Bu taşınmaz kültür varlıkları nelerdir?"

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ'daki taşınmaz kültür varlıklarının tahsisini Meclis gündemine taşıdı. Yüceer, "Tekirdağ'da belirli sürelerle kamu hizmetle

Tekirdağ 4.05.2016 19:01:00 0
Yüceer:

İZNE TABİ OLDUĞUNU BİLDİRDİ

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ’daki taşınmaz kültür varlıklarını Meclis gündemine taşıdı. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Yüceer,  2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’nun 14’üncü maddesi  1’inci fıkrasını hatırlattı. Yüceer, korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının intifa haklarının, belirli sürelerle kamu hizmetlerinde kullanılmak üzere, devlet dairelerine, kamu kurum ve kuruluşlarına, kamu menfaatine yararlı milli derneklere bırakılması veya gerçek ve tüzelkişilere kiraya verilmesinin, Kültür ve Turizm Bakanlığının iznine tabi olduğunu bildirdi.

 

KAMU YARARINA ÇALIŞAN DERNEKLER VAR MIDIR?

Yüceer, Bakan Ünal’ın yanıtlaması istemiyle “2002–2016 yılları arasında ve yıllar itibariyle ilçe ilçe belirtilmek üzere Tekirdağ’da belirli sürelerle kamu hizmetlerinde kullanılmak için, Devlet dairelerine, kamu kurum ve kuruluşlarına verilen taşınmaz kültür varlıkları var mıdır? Bu taşınmaz kültür varlıkları hangi kamu kurum ve kuruluşlarına verilmişlerdir? Bu varlıklar hangileridir? Ne süreliğine verilmişlerdir? Söz konusu yıllar itibariyle Tekirdağ’da taşınmaz kültür varlıklarından kamu yararına derneklere bırakılanlar var mıdır? Söz konusu dernekler hangileridir? Hangi taşınmaz kültür varlıkları anılan derneklere ne kadar süre ile verilmiştir? 2002–2016 yılları arasında ve yıllar itibariyle gerçek ve tüzelkişilere kiraya verilen taşınmaz kültür varlıkları hangileridir? Hangi gerçek ve tüzel kişilere, ne kadar kira karşılığında, ne süre ile kiraya verilmiştir? Kiralayanlar söz konusu taşınmazları hangi amaçlarla kullanmaktadır? 2002–2016 yılları arasında ve yıllar itibariyle Tekirdağ’da bulunan taşınmaz kültür varlıklarından özelliklerini kaybetmiş olması nedeniyle tescil kaydı kaldırılmış olanların sayısı kaçtır? Söz konusu taşınmaz kültür varlıkları hangi illerimizde bulunmaktadır? Bu taşınmaz kültür varlıkları nelerdir?” sorularını yöneltti. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10