Yılmaz: Seçim korkusu sardı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz, Oda Yönetim Kurulu tarafından son yapılan meclis toplantısında meslek grupları sayısının 10'dan 12'ye çıkarılmasını, â€

Çerkezköy 4.05.2016 19:22:00 0
Yılmaz: Seçim korkusu sardı

SEÇİMLER MART 2017’DE YAPILABİLİR
Uğur Mumcu Caddesi Mustafa Ordu İş Merkezi’ndeki ofisinde bir basın toplantısı düzenleyen ÇTSO Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz, “Bilindiği üzere Oda seçimleri 4 yılda bir yapılmaktadır. Resmi takvime göre bu yıl sonunda seçim yapılması gerekiyor. Fakat bazı zamanlarsa süre uzatımına gidilebiliyor. En nihayetinde Mart 2017 tarihine kadar Çerkezköy TSO yeniden seçime gidecektir. Son yaşanan gelişmelere bakıldığında mevcut yönetimi seçim korkusu sardığını söyleyebilirim” dedi.

SEÇİLEMEYECEĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜ İÇİN BÖYLE BİR HAMLE YAPTI
Oda bünyesinde 10 meslek grubunun bulunduğunu ifade eden Rahmi Yılmaz, “Yönetim, 10 olan meslek grubu sayısını 12’ye yükseltti. Bunu yaparken de 4. Grup’ta bulunan inşaat firmalarıyla, inşaat malzemesi satan firmaları birbirinden ayırarak yeni bir grup oluşturdu. Kendisini de bu gruba dahil etti. 4. Grup’ta seçilemeyeceğini düşündüğü için böyle bir hamle yaptı. Bazı yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile ters düşmemek için de 6. Gruptaki mühendis, mimar ve emlakçıları ayrı bir grupta topladı” diye konuştu.

TEKİRDAĞ TSO’NUN 5 BİN 650 ÜYESİ VAR DEMİŞTİ
Oda Genel Sekreteri Hakan Gel’in Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda konuyla ilgili bilgilendirme yaptığını anımsatan Rahmi Yılmaz, “Hakan Gel, toplantıda Keşan, Çerkezköy ve Tekirdağ TSO’ların üye sayılarını ekrana yansıttı. Daha önce Süleyman Kozuva ile aramızda konuyla ilgili bir tartışma olmuştu. Ben Odamız üyelerinin Tekirdağ TSO üyelerinden yüzde 80 fazla aidat ve katılım ücreti ödediğini söylemiştim. Başkan da Tekirdağ TSO’nun 5 bin 650 üye sayısı olduğunu, dolayısıyla fazla gelir elde ettikleri için ücretlerinin düşük olduğunu iddia etmişti. Genel Sekreter’in toplantıda ekrana yansıttığı rakamlarda ise 3 bin 300’ü aktif, bin 100’ü de askıda olmak üzere Tekirdağ TSO’nun üye sayısının 4 bin 400 olduğunu ve bunun güncel rakamlar olduğunu belirtti. Çerkezköy TSO üye sayısının ise 2 bin 740’ı faal, 850’si askıda olmak üzere toplam 3 bin 590 üyesi olduğunu kaydetti. Ben de bunun üzerine ‘Yalancının mumu yatsıya kadar yanar’ dedim” ifadelerini kullandı. Rahmi Yılmaz açıklamalarını şu sözlerle sonlandırdı: “Benim bu sözlerimin ardından Süleyman Kozuva, üzerinde ne yazdığı belli olmayan ve Tekirdağ’dan geldiğini iddia ettiği bir kağıdı meclis üyelerine ve basına göstererek kamuoyunu yanıltmaya devam etti” dedi.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10