Romanlar hıdırellezi kutladı

Çerkezköy Romanlar ve Müzisyenler Yardımlaşma Derneği tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Hıdrellez şenliğine katılım yoğun oldu.

Çerkezköy 9.05.2016 19:44:00 0
Romanlar hıdırellezi kutladı

PROGRAM DÜZENLENDİ

Önceki akşam Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Kartal Sokak’ta bulunan dernek binası önünde gerçekleştirilen Çerkezköy 1. Hıdrellez Şölenine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör,Çerkezköy Belediye Kültür Müdürü Atilla Can,CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ve ilçe yönetim kurulu üyeleri,Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, Türkiye Muhtarlar derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahalle Muhtarı Tahsin Akgün,Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahalle Muhtarı Recep Şahin olmak üzere bir çok vatandaş katıldı.

 

“HIDRELLEZ ŞÖLENİNİ GELENEKSEL HALE GETİRMEYİ AMAÇLIYORUZ”

Programda konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Romanlar ve Müzisyenler Yardımlaşma Derneği Başkanı Okan Sevgi” Bu yıl ilk kez gerçekleştirdiğimiz etkinliği gelecek yıldan itibaren geleneksel hale getireceğiz. 1. Hıdrellez şenliği verdiğimiz bu etkinliğimize katılarak bizleri onurlandıran ve katkı sağlayan Belediye Başkanımız Vahap Akay’a, Belediye Başkan Yardımcımız İmdat Özgör’e ve protokol mensuplarına bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyoruz. Bu yıl ilk olarak gerçekleştirdiğimiz bu Hıdrellez şöleni etkinliğimizde bazı aksaklıklar olabilir ancak önümüzdeki yıllarda daha iyi bir etkinlik gerçekleştirmek için çalışacağız” dedi.

 

“BİZ HER ZAMAN SİZLERİN YANINDAYIZ”

 Çerkezköy belediye Başkanı Vahap Akay’da, “İlçemizde yaşayan Roman vatandaşlarımızın her zaman yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz. Sizlerde bu ilçenin birer fertlerisiniz. Sizlerin mutluluğu hepimizin mutluluğudur.Bu yıl ilçemizde böyle güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapan Çerkezköy Romanlar ve Müzisyenler Yardımlaşma Derneği başkanı Okan Sevgi Kardeşimizi ve dernek yönetimini kutluyorum.Bu etkinlikler insanların bir biriyle yakınlaşmasını ve kaynaşmasını sağladığı gibi arkadaşlık ve dostluk bağlarını da güçlendirme acısından önemlidir.Çerkezköy Belediyesi olarak bizler her  zaman sizlerin daha iyi koşullarda yaşaması için gerekli katkıyı sağlamaya çalışıyoruz.İnşallah sizlerin daha iyi koşullarda yaşamınızı idame ettirmesi bakımında da çalışmalar yapıyoruz. Baharın müjdesi olan hıdrellez’in tüm insanlığa hayırlar getirmesi temennisiyle bu güzel etkinliğe ev sahipliği yapan dernek yönetimini bir kez daha tebrik ediyor, herkese bol eğlenceler diliyorum” diye konuştu.

 

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

Yapılan konuşmaların ardında Hıdrellez ateşi yakıldı. Ardından canlı müzik eşliğinde Belediye Başkanı Vahap Akay başta olmak üzere Başkan yardımcısı İmdat Özgör ve tüm protokol mensupları roman vatandaşlarla Trakya karşılaması ve Tekirdağ karşılamasını birlikte oynadılar. Oldukça neşeli geçen etkinlikte Roman vatandaşlar ile Çerkezköylüler gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10